Home 

Naaktstrandje Groene Ster, bloot gewoon
bloot nieuws
 
World Naked Bike Ride

31-05-2012: Op 9 juni a.s. wordt in Amsterdam de negende Nederlandse editie van de World Naked Bike Ride gereden.
Een ludieke actie, wereldwijd en jaarlijks, vóór fietsen als het meest milieuvriendelijk vervoer, tegen de afhankelijkheid van olie en tegen het groeiende autoverkeer met al zijn luchtvervuiling.
Deelname kan met alles waar minstens een wiel onder zit en dat wordt voortbewogen door eigen spierkracht.
Er wordt zoveel mogelijk naakt gereden om de kwetsbaarheid van de fietser in het verkeer te benadrukken: het motto luidt "as bare as you dare".

Verzamelen zoals gebruikelijk tussen 12:30 en 13:00 bij NS Amstel, start 13:45 Park Frankendael, via Magere Brug, Rembrandtplein, grachten, Spui, Leidseplein, einde in het Vondelpark rond 15:30.
Voor verdere informatie, zie de website www.wnbr.nlTheo wandelt naakt op het wad

09-02-2012: In Nederland wandelen we er lustig op los. Theo Zuur (51) uit Groningen gaat elke zaterdag het wad op. Hij is een fervent wadloper, maar wel altijd naakt. Hij heeft geprobeerd een naturisten wandelclub op te richten, maar niemand heeft zich aangemeld. Hij wordt maar door weinig mensen begrepen. Op fora op internet is dat duidelijk te lezen. De mensen snappen hem niet. Hij voelt zich een roepende in de woestijn.

Bekijk het filmpje op Man Bijt Hond.Leeuwarden en de Malediven zonder sauna


19-12-2011: Leeuwarden zonder sauna:

Een laatste goed seizoen werd de sauna niet gegund: dat steekt
Sauna Westenberg in de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden heeft dit weekeinde de deuren gesloten, na 43 jaar. De markt is veranderd, maar de genadeklap kwam van de provincie, zeggen de eigenaren.

Sippie Miedema
,,De saunagoeroe wordt hij wel genoemd”, zegt Nannie Westenberg met een knikje naar haar ex-man Fred ter Elst. Een trotse blik komt in de ogen van de man met wilde, grijze haardoos en dito baard. Tenslotte was het stel van weleer een van de eersten die een commerciële sauna begonnen, eerst in Leeuwarden en later nog een in Gorredijk. Dertig jaar was hij ook cursusleider bij de vakopleiding van de branchevereniging

Lees verder op de site van Het Friesch Dagblad (helaas zonder foto va onze Johan)


30-12-2011: MALE - Radicale moslims in de Malediven zijn erin geslaagd alle sauna's in het eilandenrijk gesloten te krijgen.

De regering in de hoofdstad Malé nam het besluit na een klacht van de conservatieve oppositiepartij Adhaalath. Die stelde dat de saunacomplexen in de talloze luxehotels in de eilandengroep in de Indische Oceaan fungeren als dekmantel voor prostitutie.

Lees verder op de site va de Telegraaf.


Duizend blote mensen poseren bij Dode Zee

17-09-2011:
JERUZALEM - De Dode Zee was zaterdag het toneel van een massale naaktshoot. De wereldberoemde Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick legde op een strand ruim duizend dobberende blote Israëliërs vast.

De fotoshoot brengt de Israëlische campagne onder de aandacht die ervoor moet zorgen dat het zeer zoute meer wordt erkend als een van de zeven wereldwonderen. Hierover is in november een internetstemming

Kijk en lees verder op Nu.nl.

Naakt protest tegen komst verbrandingsoven

26-08-2011: De Franse actiegroep 'Respire' weet wel hoe je aandacht krijgt voor je zaak. De 300 actievoerder trokken allemaal hun kleren uit als protest tegen de komst van een verbrandingsoven.

Lees verder op het  AD


Man naakt tussen de koeien in wei.

14-08-2011: De politie heeft gisteravond een man aangehouden voor schennispleging in een weiland in het Drentse Geesbrug. De man van 70 uit Hoogeveen liep naakt tussen de koeien in de wei.

Lees verder op de RTL Nieuws.nl

Blootgewoon

Hoe moet het nu verder met de omgangsvormen op naturistenterreinen? Lopen de recreanten daar nog naakt genoeg? Wat te doen bij ongewenste toenaderingen? En waarmee slaan als het uit de hand loopt? Wat moeten gasten beslist uit doen? Ik ben benieuwd naar uw mening!

Zwemleraren, bisschoppen en pastoors, internaatleidsters, knapenkoordirigenten en voetbaltrainers die niet van kinderen kunnen afblijven met hun tengels en andere extremiteiten. Zíj hebben de naam. Maar de Naturisten Federatie Nederland wordt er óók op aangekeken en heeft, mede daarom, de richtlijnen nog eens op een rij gezet voor wat nu wel en niet kan en mag, zonder kleerscheuren in de 'vrije' natuur. Eindelijk ook voor naturistenterreinen een keurmerk: Prettig Bloot.

Lees verder op de site van de telegraaf.

Maar zij hebben het rondje niet...

 

20-06-2011: Organisatoren van een massale naaktzwempartij zeggen het wereldrecord te hebben gebroken. Bijna 400 Britten doken zondag bij het plaatsje Rhossili in Wales zonder kleren de zee in.

Het was een frisse duik, want de zee was ter plekke maar 12 graden Celsius en de deelnemers moesten minimaal 10 minuten lang in het water blijven.

Lees verder op: NOS.nl


World Naked Bike Ride 2011.

Op zaterdag 11 juni a.s. wordt in Amsterdam de jaarlijkse WNBR gereden, gelijktijdig met steden als o.a. Londen, Marseille en Toronto, Canada. De rit is een ludiek protest tegen de afhankelijkheid van olie en tegen de daaruit voortvloeiende milieuvervuiling door het steeds groeiende autoverkeer. Wij willen het gebruik van de fiets promoten als zijnde het meest milieuvriendelijke vervoermiddel, voortbewogen door de schoonste motor die er bestaat, nl. het eigen lijf. Door bloot te rijden benadrukken we nog eens extra de kwetsbaarheid van de fietser in het verkeer maar ook willen we laten zien dat we trots zijn op dat lijf.

Verzamelen vanaf 12:30 bij het busstation Amsterdam Amstel, vandaar in groepen naar de startplaats, park Frankendael. De rit start om ongeveer 13:45, gaat door het historisch centrum van Amsterdam en eindigt om ongeveer 15:30 in het Vondelpark.

Deelname is gratis en inschrijven hoeft niet. Deelnemers fietsen zo bloot als ze zelf willen of kunnen.

Tevens wordt op zaterdag 18 juni de Gelderse WNBR Wageningen-Arnhem gereden in Wageningen.

Info op www.wnbr.nl


Dokters met billen bloot

18-05-2011: RIO DE JANEIRO - Drie Nederlandse orthopedisch chirurgen zijn gisterochtend opgepakt voor naaktlopen op het beroemde Copacabanastrand in Rio de Janeiro.

Het trio, dat een medisch congres bezoekt in Brazilië, wilde na een lange nacht net een frisse duik nemen. Bij een temperatuur van 16 graden was het voor Rio de koudste ochtend van het jaar.„Omdat ze geen badkleding hadden en het strand nog leeg was, dachten ze hun kleren wel te kunnen uittrekken. Ze wisten niet dat dat verboden was”, aldus politiecommissaris Antenor Lopes.

Lees verder op de site van de Telegraaf.


14 mei 2011 wordt voor de zesde maal de Wereld naakt tuinieren dag gehouden.

In de Spits staat een column over deze niets om het lijf hebbende bezigheid:
 
Heeft u zaterdag nog niets op het programma staan? Nee? Mooi. Want als dienstbaar columniste ben ik natuurlijk nooit te beroerd om u van leuke doe-tips te voorzien, en hier heb ik hem: Zaterdag 14 mei is het, naast Wereld Atletiekdag en Nationale Molen-en gemalendag ook nog eens World Naked Gardening Day. We boffen maar!

Lees verder..
 


Nederlanders willen naakt

17-03-2011: Nederlanders willen naakt AMSTERDAM - In de afgelopen vijftig jaar is Nederland uitgegroeid tot het meest naaktvriendelijke land ter wereld. Inmiddels vinden maar liefst twee miljoen mensen dat naaktrecreatie in hun lifestyle past.

Dat schrijven Henk Jan Kamerbeek en Barend Toet in hun nieuwe boek 'Twee miljoen Nederlanders willen naakt', waarin de geschiedenis van het naturisme in Nederland en daarbuiten uit de doeken wordt gedaan

Lees het hele artikel met veel reactie op de site van de Telegraaf.
 


Naaktstrand gezocht in Kop van Overijssel

Voor de 2 miljoen Nederlanders die wel eens een naaktstrand bezoeken, zijn er bijna 90 naaktstranden aan de kust en bij recreatieplassen in het binnenland. Deze naaktrecreanten wonen overal in Nederland, maar de kaart met stranden heeft een paar witte vlekken. De Kop van Overijssel is er één van: in Steenwijkerland, één van de meest waterrijke gemeentes buiten de kust, is geen naaktstrandje te vinden, noch in de nabije omgeving.

De Naturisten Federatie Nederland (NFN) roept daarom (potentiële) naaktstrandbezoekers in de regio Steenwijk op hun wensen kenbaar te maken tijdens een informatieve bijeenkomst. Als er bij u een naaktstrand in de buurt zou zijn, zou u het dan bezoeken? Heeft u suggesties voor een locatie? Aan welke eisen moet een strand in de regio voldoen? Bent u bereid mee te werken aan de realisatie van een naaktstrand?


De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 22 maart a.s. van 20.00u tot 21.30 uur in Theater de Meenthe, Stationsplein 1, 8331 GM Steenwijk.


NFN is 50 en dus de gast bij Max.


9-3-2011: Het interview met de NFN-directeur Henk Jan Kamerbeek  staat aan het begin van het filmpje.


Vifit gaat nog niet helemaal bloot. Kijk naar de making of.


Mensen huppelen in hun (bijna) blote gedaante rond op een camping.
Het geheim: huidkleurige broekjes en bijna niet te zien in de commercial.Rechter staat naaktrecreatie Paulinapolder toe

04-01-2011
: Naaktrecreatie kan niet worden verboden op een locatie die voor naaktrecreatie geschikt is. Dat is
de uitkomst van een zaak die op 4 januari diende voor de rechter in Middelburg.
Afgelopen zomer deelde de politie bekeuringen uit aan naaktrecreanten op het strand Paulinapolder
(gemeente Terneuzen). De reden hiervoor was dat zij bloot waren op een strand dat niet door de
gemeenteraad voor naaktrecreatie was aangewezen. Volgens de wet echter is naaktrecreatie niet
alleen toegestaan op door gemeentes aangewezen locaties, maar ook op voor naaktrecreatie
“geschikte” locaties. Een strand kan bijv. gebruikt worden door naaktrecreanten wanneer het strand
niet zichtbaar is vanaf de openbare weg en wanneer de meerderheid van de recreanten bloot is.

Lees verder op de site van de NFNSportstad Heerenveen schaamt zich voor naaktzwemmen in eigen bad.

18-12-2010: Het lijkt er op dat heerlijk in je blootje zwemmen nog steeds niet blootgewoon is.

In het zwembad van Sportstad Heerenveen kan op zaterdag middag om 16:15 drie kwartier bloot worden gezwommen in het doelgroepenbad. In oktober kreeg strandje.nl een dreigmail van Sportstad Heerenveen, met de eis de informatie over dit klein uurtje naaktzwemmen van de site te halen. Als reden werd opgegeven:
 "Maar Sportstad Heerenveen wil zich minder linken met naaktzwemmen en ons focussen op sport. Wanneer je bij google sport en Heerenveen intypt komt jouw site op de eerste pagina. Terwijl de beschrijving op jouw site niets met sport te maken heeft"

Natuurlijk is strandje.nl niet ingegaan op deze dwaze eis. De volgorde van resultaten van een zoekopdracht bij Google wordt ook mede bepaald door je eigen interesse.... Verder moet Sportstad Heerenveen zelf maar beter haar best doen om hoog te scoren in Google.
Een mail van de NFN (
Nederlandse Federatie van Naturistenverenigingen) aan Sportstad Heerenveen heeft er toe geleid dat het naaktzwemmen ook weer op de website van Sportstad Heerenveen werd vermeld. Helaas is de link, zoals vandaag geconstateerd, alweer van de site verdwenen.
Tijd om dus wat extra aandacht te schenken aan het "geheime" naaktzwemmen van Sportstad Heerenveen.

Tot enkele jaren terug kon er in zwembad de Telle naakt worden gezwommen. Na de sloop van zwembad de Telle wordt er nu gezwommen in het veel kleinere doelgroepenbad van het nieuwe zwembad van Sportstad Heerenveen. Het zwembad wil dit seizoen nog doorgaan met het naaktzwemmen, maar dan moeten de bezoekers aantallen wel omhoog gaan. Dus probeer ook eens het ontspannen zwemuurtje in het 32 graden warme bad van Sportstad Heerenveen. Misschien wel geen sport maar het heeft wel alles te maken met ontspanning en lifestyle, twee "producten" die Sportstad ook graag promoot.

Kleren Aan, Kleren Uit

9-12-2010: De jeugddocumentaire "Kleren Aan, Kleren Uit" van Debbie Kleijn wordt op zondag 12 december om 13.00 uur uitgezonden bij NCRV Dokument Junior op Z@pp.


'Kleren aan, Kleren uit' is een korte documentaire over de 12-jarige Frana. Als het mooi weer is, gaat Frana met haar ouders, broer en zusje naar een camping waar iedereen bloot is. Frana is het gewend om de campingmensen naakt te zien en vroeger vond ze het geen probleem zelf haar kleren uit te trekken. Maar alles aan haar lichaam verandert en nu is het voor Frana niet meer zo vanzelfsprekend om haar kleren uit te doen.....


Naaktstrandje in het Wilhelminapark gesloten.

22-11-2010: Op de site van de NFN staat te lezen dat het college van B&W van Rijswijk heeft besloten het naaktstrandje in het Wilhelminapark te sluiten. In oktober 2007 berichtte de gemeente Rijswijk de NFN dat zij "niet voornemens is nu of in de nabije toekomst naaktrecreatie in het aangewezen gebied van het Wilhelminapark te verbieden". Nu zien we wat de belofte van de gemeente Rijswijk waard is.

Ongeveer 3 jaar later, bij de herinrichting van het Wilhelminapark in het kader van het Zwethzone project, verandert de gemeente het naaktstrandje in een poel- en drasoever. Sinds begin augustus heeft Sjimmie de gemeente Rijswijk gevraagd om nadere informatie over het naaktstrand. Tot op heden geen enkele reactie. Het wordt nu eindelijk eens tijd dat de verantwoordelijke wethouder Jense met de billen bloot gaat.

Cruises voor naturisten op komst
15-10-2010: ROTTERDAM - Naturisten kunnen binnenkort terecht op een eigen cruise. De onderneming eWaterways, die gespecialiseerd is in rivier- en zeecruises, start in augustus 2011 met dergelijke tochten.

 
Het naturistenschip, dat over een bar, een zonnedek en een restaurant beschikt, vaart langs de Kroatische kustlijn, zo schrijft de Daily Telegraph op zijn website. Enkele hoogtepunten van de tocht zijn een bezoek aan Rab, dat door reisagenten vaak omschreven wordt als "het eiland van liefde", en een trip naar Zadar. eWaterways maakt zich sterk dat het de eerste maatschappij is die nudistencruises aanbiedt in de Adriatische zee.
 


Lees het hele artikel op AD.nl

Nudisten en swingers ruziën in Franse badplaats

24-09-2010: AMSTERDAM - Kregelig werden ze al lang van elkaar, maar nu is de onderlinge irritatie uitgemond in een regelrechte ruzie die tot in het gemeentehuis wordt uitgevochten: de nudisten en de zogenoemde 'libertijnen' in de Franse badplaats Cap d'Agde.

Lees verder op de site van de  Volkskrant.nl

Sjimmie aan de bubbels.

07-09-2010: Door slechts bepaalde delen van een foto te tonen, kun je de illusie wekken dat het om een naaktfoto gaat, zo bewijst een nieuw internetfenomeen: bubbling.
Door het plaatsen van welgemikte gekleurde vlakken wordt alle kledij bedekt, waardoor enkel nog de ontblote lichaamsdelen te zien zijn. Voor het hele artikel kijk op: Nieuwsblad.be.

En ook leuk voor naturisten, zo kun je de vakanties foto's ook aan de buren laten zien.....

                     


Ergernis over nudisten bij strandje Oesterdam.

03-09-2010: THOLEN - De gemeente Tholen kan niets doen tegen mensen die naakt recreëren op het strandje bij de Bergsediepsluis.Dat antwoorden burgemeester en wethouders op een brief van een boze inwoner. Volgens het college ligt de bevoegdheid om op te treden bij de politie.

Lees verder op de site van de PZC.
Wil je het strandje eens virtueel bezoeken, kijk dan op: Naaktstrandje Oesterdam


De tien beste naaktstranden van Europa

13-08-2010: Naaktstranden zijn voor velen nog steeds beladen met vooroordelen: jij staat er te kijk met je fysieke onvolmaaktheden, wordt begluurd door mannen met erecties en overal wordt gesekst dat het een lieve lust is. Maar eens de debutant zijn schroom heeft laten varen, blijkt het naaktstrand de gewoonste zaak van de wereld: een strand in zijn blootje. We selecteren tien van de beste naaktstranden in Europa.

Het naaktstrandje Engelermeer staat op de tiende plaats. Voor deze selectie lees verder op de site van De Standaard.


Nieuw record naakt in de achtbaan

09-08-2010
: Southend-on-Sea - Meer dan honderd mensen zijn zondag naakt in een Engelse achtbaan gekropen. Daarmee hebben ze het wereldrecord verbroken.

Lees het volledige artikel in de Telegraaf.


AD besteedt aandacht aan naturisme.

24-07-2010: Het artikel staat helaas niet op de site van het AD, maar hieronder staan de links naar het volledig  ingescande artikel:
http://www.famnijboer.eu/ad/ad-1.png
http://www.famnijboer.eu/ad/ad-2.png
http://www.famnijboer.eu/ad/ad-3.png
http://www.famnijboer.eu/ad/ad-4.png


Naaktfoto's Utrechts orkest leveren reis naar Italië op

05-07-2010: UTRECHT - Een opzienbare benefietactie van het Legendary Movie Orchestra uit Utrecht heeft succes gehad. Het orkest kan deze zomer concerten geven in Italië.

Om de reis mogelijk te maken gingen de orkestleden naakt op de foto, samen met hun instrument, en die foto's zijn verkocht. Ook een lustrumconcert, vorige maand in Utrecht, heeft geld opgebracht.

Het Legendary Movie Orchestra zal volgende week in ieder geval optreden in Pesaro, de stad waar de beroemde componist Rossini geboren is.

Bron: RTVUtrecht.nl

Na tien jaar nood aan meer naaktstrand aan de kust

20-06-2010: Tien jaar na de opening van het naaktstrand in Bredene houdt burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a) een pleidooi voor meer naturistenstranden aan de Vlaamse kust. "Onze Bredense strook van 300 meter is te klein geworden", stelt hij.

De strakke wind en de afwezigheid van zon temperden zondag het enthousiasme rond de viering van tien jaar naaktstrand in Bredene. Het optreden van komiek Piv Huvluv werd afgelast.

Lees het volledige bericht op hln.be

Stand-up met blote billen

17-06-2010 Tien jaar naaktstrand van Bredene? Dat vraagt om een show voor naakte mensen, vond stand-up comedian Piv Huvluv.

Het naaktstrand van Bredene bestaat tien jaar. Daarom speelt de komiek Piv Huvluv er zondag (20 juni om 14.30 ) een naaktvoorstelling voor een naaktpubliek.

Lees het hele bericht op de site van de De Standaard Online
 

Bloot fietsen in Amsterdam en Arnhem.

Dit jaar zijn er twee World Naked Bike Rides in Nederland. De nationale WNBR is in Amsterdam. Verzamelen op 12 juni 13:00 uur voor Amstelstation (buszijde), dan naar de uitkleedplek en dan rond 13:45 uur start van een rit naar en door het centrum van Amsterdam. De belangstelling groeit, dus we verwachten weer een groter aantal deelnemers dan vorig jaar. In juni is het 's ochtend vaak koud en daardoor zien mensen er soms van af, terwijl het 's middags dan best lekker is om bloot te fietsen, en dan hebben ze later spijt niet mee gedaan te hebben.

Voor meer info kijk op: Worldnakedbikeride.org of download de flyer.

Een week later is er de Gelderse WNBR in Wageningen-Arnhem. Verzamelen op 19 juni 13:00 uur op de Markt bij de fontein in Wageningen. Het eerste deel gaat door het centrum van Wageningen in samenwerking met het Wageningse Straattheater Festival op die dag, dan naar Arnhem (in samenwerking met de Jan Janssen Wielerklassieker en de jaarmarkt van Heelsum) en dan nog een rondje door Arnhem. Het is ook mogelijk alleen in Wageningen of alleen in Arnhem mee te doen. Voor wie in Arnhem wil invoegen: verzamelen om 16:15 op de Rijnkade bij de Nelson-Mandela brug. graag aanmelden per email: wnbr.gelderland@gmail.com


Voor meer info kijk op:  Zie ook Worldnakedbikeride.org

 


Zondag 6 juni 2010 Open Dag NFN

Voor iedereen die ook naakt wil recreëren of meer wil weten over naaktrecreatie organiseert de Naturisten Federatie Nederland [NFN] op zondag 6 juni 2010 haar jaarlijkse Open Dag. Onder het motto ‘Naakt is geen punt’ zetten bijna 60 naturistische verenigingen, organisaties en terreinen in Nederland hun deuren open.

Lees verder op de site van de NFN.
 
Campagne NFN moet 2 miljoen naturisten van taboes afhelpen.

17-05-2010
: AMERSFOORT -  In Nederland wonen 2 miljoen naturisten*. Een groot deel van deze groep komt er niet rond voor uit naturist te zijn. Dat komt door angst voor negatieve reacties uit de omgeving. Terwijl ruim 80% van de Nederlanders zegt geen problemen te hebben met naturisme, rusten er nog altijd taboes op. Naturisme wordt geassocieerd met exhibitionisme, terreinen achter schuttingen, zonderlinge, ouderwetse mensen en voyeurisme. Zo blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van de Naturisten Federatie Nederland (NFN). Om de bekendheid en de acceptatie van naturisme te verbeteren start de NFN op 17 mei a.s. een landelijke imagocampagne.

Campagne
Onder het motto Naaktisgeen.nu volgt de campagne ‘gewone’ Nederlanders die naakt recreëren. Vanaf 17 mei verschijnt de campagne op megamasten langs een aantal snelwegen, op signs in diverse dorpen en steden, op twitter en blogs, op www.naaktisgeen.nu en in de landelijke en regionale media.

NFN
De Naturisten Federatie Nederland (NFN) is de belangenorganisatie voor naaktrecreatie en naturisme in Nederland. De NFN heeft respect voor elkaar, voor de natuur en voor het milieu hoog in het vaandel staan. Deze waarden vind je ook terug bij alle aangesloten organisaties in binnen- en buitenland. De NFN maakt zich onder meer sterk voor het in stand houden en uitbreiden van de openbare naaktrecreatie. In Nederland zijn er twee miljoen mensen die regelmatig naakt recreëren. 70.000 van hen zijn lid van de NFN. Daarnaast zijn ruim 80 verenigingen en organisaties bij de NFN aangesloten, waaronder 60 terreinen, (mini-)campings en recreatieparken Nudistenhotel in Turkije

07-05-2010.: ISTANBOEL - Het eerste nudistenhotel in Turkije gaat alweer dicht. Niet alle vergunningen blijken in orde te zijn. Het hotel, dat al Nederlandse gasten verwelkomde, is slechts iets meer dan een week open geweest. Dat meldde dagblad Milliyet vrijdag.

Lees verder op nu.nl.

25-04-2010: ANKARA - In Turkije gaat op 1 mei een hotel open dat exclusief is bedoeld voor buitenlandse nudisten die ook binnen hun kleding uit laten.

Lees verder op nu.nl.

Thermae 2OOO gaat voor bloot.

Iedere laatste woensdag van de maand:
in héél Thermae 2OOO ongekleed recreëren
Op veler verzoek, organiseert Thermae 2OOO op woensdag 26 mei 2010
haar eerste ‘geheel ongeklede dag’, om dat vervolgens maandelijks te
herhalen. Op deze dag kunnen de saunabezoekers, maar ook de
badbezoekers door het gehele complex van Thermae 2OOO, zonder
badkleding genieten van alle sauna en badfaciliteiten. Het geheel
ongekleed zijn, is op deze laatste woensdag van de maand verplicht.

Lees verder op de site van Sauna & Welness resort Thermae 2000.


'No nudity' geldt ook voor sneeuwpop.
05-03-2010: WASHINGTON - De politie van de Amerikaanse staat New Jersey heeft een gezin bevolen een vrouwelijke sneeuwpop kleren aan te trekken nadat een buur had geklaagd over haar naaktheid.

Lees verder op de site van de Telegraaf.nl.


Nieuw-Zeelandse man mag naakt rondfietsen.

03-03-2010:  Blootfietsen is Down Under blootgewoon en misschien straks ook in Nederland. Naast een hoofddoekenverbod komt er waarschijnlijk straks ook een zwembroekenverbod. Zo komt er ook een einde aan de eeuwenlange onderdrukking van de zonaanbidders. Alleen is in Nieuw Zeeland wel een helm verplicht....

WELLINGTON - Het hooggerechtshof in Wellington heeft een Nieuw-Zeelandse nudist in het gelijk gesteld. De veertiger had van een lagere rechtbank een boete gekregen wegens aanstootgevend gedrag maar dat was onterecht, meende het hooggerechtshof. Dat berichtten Nieuw-Zeelandse media dinsdag.

Lees verder op de site van het AD.nl
 


Verkiezingsposter Student058:
lijsttrekker naakt in raadszaal

 

02-02-2010: Op de vandaag te presenteren verkiezingsposter van Student058 is Michel Hania, de lijsttrekker van deze partij, in adamskostuum te bewonderen in één van de raadszetels van de gemeente Leeuwarden.

De publicatie vindt vanavond plaats bij het verkiezingsdebat over stadsontwikkeling in debatcentrum De Bres.

De foto is genomen in niets minder dan de raadszaal van de gemeente Leeuwarden. Tijdens het nemen van de foto’s  kwamen enkele van de aanwezige ambtenaren in opstand tegen de partijleden. Nadat de eerste foto's genomen waren werden zij dan ook zonder pardon op straat gezet. “We wilden niet, zoals de andere partijen, met een saaie poster komen. Hier is blijkbaar nog niet iedereen klaar voor.”, aldus Michel Hania.

De partij gaat de campagne in met de slogan “Niets meer - Niets minder”. Deze slogan verwijst naar de directe politieke stijl zonder ideologie die de partij gaat voeren in de gemeenteraad. Student058 wil zich alleen gaan inzetten voor de studentenbelangen en heeft geen mening over zaken die de student niet aangaan. “Er wordt in dit land al genoeg gepraat om het praten. Wij willen onze energie direct, to-the-point en zonder urenlange betogen of wollig taalgebruik inzetten om ons doel te bereiken en van Leeuwarden een echte studentenstad te maken.”, aldus de lijsttrekker van de partij.

De poster komt binnenkort op 15 prominente plekken in de stad te hangen.

bron: Student058   Kijk ook Telegraaf.nl

Vermijd bagagekosten, ga naar een naaktstrand

29-01-2010: Eén van de meest voorkomende ergernissen van reizigers zijn de vaak hoogoplopende (extra) bagagekosten, wanneer ze het vliegtuig nemen. Maar volgens de Amerikaanse nudistenvereniging AANR is er een makkelijke oplossing: naakt-vakanties.

Lees verder op de site van VRTnieuws.

Sauna minder vaak naakt

Thermen Bussloo 18-01-2010: AMSTERDAM - Steeds meer sauna’s beginnen een zogenaamde ‘badkledingdag’ waarbij de sauna alleen betreden mag worden met een zwembroek of badpak aan. De reacties zijn gemengd.

Grote saunacomplexen als De Zwaluwhoeve, Thermen Bussloo en De Veluwse Bron hebben allemaal al een badkledingdag. Thermae 2000 liet middels een persbericht ook weten in 2010 een badkledingdag in te gaan voeren.

Thermae 2OOO neemt het standpunt in dat de saunagang, mede uit hygiënisch oogpunt, oorspronkelijk naakt is, maar geeft wel toe dat wellness in de loop van de jaren veranderd is en steeds meer een vorm van ‘lifestyle’ is.

Lees verder op: Nu.nl.
Relevante links: Naturismeforum.nl :onderwerp Saunacultuur

Focus zondag 10 januari: Waarom schamen we ons bloot?

Zondag 10 januari 2010 om 18.20 uur op Nederland 2 de documentaire: Waarom schamen we ons bloot?

Deze aflevering (gemaakt door BBC Horizon) uit de reeks Focus gaat over naakt zijn in gezelschap van onbekenden. Waarom voelen de meeste mensen zich ongemakkelijk als ze naakt zijn in aanwezigheid van anderen? Heeft het vooral te maken met de associatie met seks of is er meer aan de hand? En waarom hebben wij mensen eigenlijk geen vacht, zoals dieren? Welke rol speelt de evolutie hier?

Acht vrijwilligers, vier mannen en vier vrouwen van uiteenlopende leeftijd en sociale afkomst, worden 48 uur met elkaar in een huis opgesloten. Om beurten moeten vier van hen zich uitkleden en zich door anderen laten bekijken. Wat roept dit bij hen op? Welke verschillen zijn er tussen de mannen en de vrouwen? Waarom zijn wij in de loop der evolutie kleren gaan dragen? Waarom schamen we ons bloot?


Naaktscanners op Schiphol.

30-12-2009: Na de mislukte aanslag door Abdul Farouk Abdulmutallab in het vliegtuig naar Detroit, wordt op Schiphol binnenkort de bodyscanner op vluchten naar Amerika ingezet. Deze scanner, die in de volksmond de naaktscanner wordt genoemd, wordt nu al bijwijze van proef gebruikt op Schiphol. Met de bodyscan kan de beveiliging dwars door kleding heen kijken. De stichting Bits of Freedom vindt dat de burgerrechten hiermee worden geschonden en heeft Minister Hirsch Ballin van Justitie een open brief geschreven. Ook Sjimmie van strandje.nl is tegen het gebruik van deze scanner. Het kan allemaal veel veiliger en goedkoper meent Sjimmie, door gewoon bloot te vliegen. Door open en bloot te vliegen kan men weinig verbergen. Al eerder dit jaar boot een Duits reisbureau naturistische vliegreizen aan.

Minister Hirsch Ballin en President Obama hebben nog niet gereageerd op deze vooruitstrevende plannen.

Schaatsstreakers in actie in Thialf

                             

30-12-2009:
De streakers die dinsdag bijna naakt een ererondje wilden lopen in ijsstadion Thialf, krijgen een forse straf aan hun onderbroek. De twaalf mannen krijgen een stadionverbod van 5 jaar van de KNSB en een boete van 2000 euro per persoon. Dat meldde de KNSB. De straf is ´conform de kaartvoorwaarden´. De bond zegt verder opnieuw naar de beveiligingsmaatregelen te kijken.

Commentaar van Irene Wüst en strandje.nl : Volgende keer onderbroeken uit.

Lees verder op : RTL.nl


Naaktfietsers niet bestraft

23-12-2009
 WHANGAMATA - Twee mannen die zijn aangehouden terwijl ze naakt op hun fiets zaten, kwamen weg met een waarschuwing omdat ze geen helm droegen...

Politieagente Cathy Duder liep de naakte mannen tegen het lijf in Whangamata, aan de kust van Nieuw-Zeeland. "Zij schrokken er meer van dan ik, terwijl ze snel probeerden hun zaakjes te verbergen achter hun handen."

Als verklaring voor hun opvallende verschijning zeiden de mannen dat ze 'totale vrijheid wilden ervaren', meldt BBC.

Lees het hele artikel op de site van de Telegraaf.

Bloot naar het Nieuwjaarsconcert 2010

23-12-2009: Reclame voor de nieuwjaarsduik van strandje.nl?
Nee, voor het nieuwjaarsconcert van het
Noord Nederlands Orkest. Toch kun je ook beide evenementen bezoeken, want het nieuwjaarsconcert is op 2 januari en er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.
Let op: bij ons is de dresscode helemaal blootduiken, dit in tegenstelling tot bij het nieuwjaarsconcert, waar je met muts en handschoenen naar binnen mag.....Rutger Castricum bezoekt, in stijl, de naturistenbeurs.

11-12-2009: De verslaggever Rutger Castricum van de website geenstijl.nl (Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend)bezoekt in stijl(?) de naturistenbeurs in Utrecht. Slechts gekleed in twee PowNed stikkers een plopkap en op sportschoenen wil Rutger verslag doen van de eerste naturistenbeurs ter wereld. Helaas werd de sympathieke verslaggever al snel afgevoerd en zit nu vast wegens aanstootgevend gedrag. Inderdaad een blote man op sportschoenen met PowNed stikkers; geen stijl.
Update: inmiddels is Rutger weer boven water en bekijk de reportage "in de blote kont".


Wil je ook nog de naturistenbeurs bezoeken dan kan dit nog dit weekend. Pas op (
naakt)recreanten mogen alleen gekleed naar binnen.

Links naar artikelen over de beurs:

NFN: Ruim 8000 bezoekers op naturistenbeurs Naturisme Totaal
Parool: Ruim 8000 mensen bezoeken naturismebeurs.
AD: Mijn vrouw wil geen koplampen meer
Telegraaf: Veel textiel op naturistenbeurs
NOS: Wie van de acht is naturist?
NOS: Radio 1: Naturistenbeurs in Utrecht, Reportage van Roel Pauw
Telegraaf: De foto komt boven het bed
Naturismeforum.nl (met o.a. verslag van Dox Doigts)

De Berendonck krijgt een officieel naaktstrand.

10-12:2009: De Berendonck is een recreatiegebied vlakbij Nijmegen. Aan de noordkant van de zwemplas zijn de recreatiestranden, met helaas geen ruimte voor naaktrecreatie. Aan de zuidkant van de plas, in een vrij beboste omgeving, die zich nauwelijks leent voor strandrecreatie, vindt al heel lang naaktrecreatie plaats. De naaktrecreatie wordt hier gedoogd, maar geeft toch diverse problemen. In het verleden moest zelfs de Rijdende Rechter, mr. Frank Visser een uitspraak doen in een ruzie tussen de naturisten en de vissers. Ook trekt het gebied veel seksrecreanten aan, waardoor het vooral bekend staat als (homo)ontmoetingsplaats. 

Eind oktober 2009 heeft de RGV, de eigenaar van het recreatiegebied Berendonck, de Ontwikkelingsvisie recreatiegebied Berendonck aangeboden aan de gemeente Wijchen. Het doel van deze visie is het recreatiegebied als totaal aantrekkelijk te houden en duurzaam in stand te kunnen houden. Totaal wordt 10 miljoen euro geïnvesteerd, waarvan 5 miljoen op korte termijn.

Het belangrijkste voor de naturisten is, dat in de visie een gebied van circa 1,1 hectare aan de oostzijde van de plas wordt aangewezen voor naaktrecreatie. Het gebied aan de zuidzijde, waar nu naaktrecreatie plaats vindt, wordt niet aangewezen voor naaktrecreatie, om conflicten met andere gebruikers (vissers en golfers) van het gebied te voorkomen. De inrichting van het nieuwe officiële naturistenterrein vindt plaats in overleg met de NFN.

Op 8 december is een informatieavond gehouden. Op deze info avond waren de huidige gebruikers van het naaktstrand bezorgd over de veiligheid op de nieuwe locatie.
Vooral van de jeugd wordt veel overlast en pesterijen verwacht. Ook vinden ze dat de nieuwe locatie te weinig aan het zicht wordt onttrokken. Juist door de openheid wil de RGV ongewenst (seksueel) gedrag tegengaan.

De RGV beheert ook andere recreatiegebieden waar naaktrecreatie is toegestaan, waaronder ook Bussloo; één van de mooiste naaktstranden van Nederland. Dus met de nieuwe inrichting van het naaktstrand komt het vast wel goed.


De gemeente Wijchen moet deze locatie nog wel formeel aanwijzen als locatie die geschikt is voor naaktrecreatie. Voorlopig zullen de naturisten nog zijn aangewezen op oude (gedoog)locatie.

Relevante links: Naaktstrandje Berendonck

Petitie voor naaktstrand Groede

24-11-2009: Een groep mensen die het naaktstrand bij Groede wil behouden zoals het nu is, biedt donderdag een petitie aan het gemeentebestuur van Sluis aan.
Volgens de actievoerders zijn er 4.000 handtekeningen opgehaald. De demonstranten zijn bang dat het naaktstrand door de kustversterking kleiner zal worden of wordt opgesplitst in meerdere stukken. In de petitie staat dat op drukke dagen zo'n 5.000 mensen naar het naaktstrand komen en dat mensen vaak ook een vakantiehuisje in de buurt hebben.

Bron: Omroepzeeland.nl

Zie ook Krachtig-pleidooi-behoud-naaktstrand.eceJaarbeurs Utrecht 3 dagen “naturistenterrein”
2 miljoen naaktrecreanten mogen alleen gekleed naar binnen!


Amersfoort / Geldrop, 18 november 2009
Op 11, 12 en 13 december a.s. beleeft Nederland een geweldige primeur. Op die data
vindt de 1e naturistenbeurs ter wereld plaats in de Jaarbeurs van Utrecht. Voor deze
beurs hebben zich al 140 exposanten aangemeld. Deze zijn niet alleen afkomstig uit
Nederland, maar uit heel Europa. Naast vakantiebestemmingen zijn er ook veel
aanbieders van andere zaken die voor naturisten en naaktrecreanten belangrijk zijn.
Het naturisme kent meer en meer liefhebbers; inmiddels recreëren zo’n 2 miljoen Nederlanders
regelmatig bloot. Naturisme in en om het huis, naturisme op vakantie in eigen land of lekker ver weg.
Naturisme in je eentje of gezellig met anderen onder het genot van een hapje en een drankje. Uit
uitvoerig onderzoek is gebleken dat deze doelgroep behoefte heeft aan een eigen beurs. Naturisme
Totaal is een sfeervolle ontmoetingsplek en brengt op een levendige manier de totale 'way of life' van
naturisten samen.
Op Naturisme Totaal is van alles te doen, te zien en te beleven. Het is een ontmoetingsplek waar
bezoekers zich de hele dag kunnen vermaken. De beurs geeft niet alleen informatie over naturisme
en naaktrecreatie, maar ook de naturistische sfeer en respectvolle gemoedelijkheid zijn belangrijke
items.
De beurs Naturisme Totaal is een productie van OGZ in Geldrop. Om een kwalitatief hoogwaardige
beurs neer te zetten is Naturisme Totaal de samenwerking aangegaan met vier gerenommeerde
brancheorganisaties. Zij hebben expertise en doelgroepkennis en zijn voor een goede beurs
onmisbaar. Naast de Naturisten Federatie Nederland (NFN) zijn dit de Nederlandse Sauna
Vereniging (NSV), de Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging (Anbos) en
de Recron, de samenwerkende recreatieondernemers in Nederland.
Kijk voor meer informatie op www.naturismetotaal.nl of www.nfn.nl

Bron: Persbericht NFN.

Strandje nu op Google StreetView.


10-11-2009: Afgelopen zomer reed een camerawagen van Google over het Alddiel voor het maken van opames voor Google StreetView. Door dat het strandje als één van de weinige naaktstranden direct vanaf de openbare weg zichtbaar is, kon het moeilijk ontsnappen aan het alziend oog van de Google camera.

Bekijk zelf ook deze beelden op Google StreetView. De beelden zijn ook op het volledige scherm te bekijken (icoon  rechtsboven.)


Naaktzwemmen in Heerenveen in gevaar.

10-10-2009: Vorige week konden we nog de zwemvereniging "Niets om  't Lijf" uit Groningen feliciteren met hun 35 jarig bestaan.
Nu blijkt dat het naaktzwemmen in Heerenveen mogelijk aan het laatste seizoen is begonnen. Door de geringe bezoekers aantallen, vooral ook tijdens de zomerperiode  (er is alleen geen naaktzwemmen tijdens de zomervakantie) overweegt het zwembad te stoppen met het naaktzwemmen. Vandaag was het eindelijk weer eens gezellig druk met 14 zwemmers.


We laten het toch niet gebeuren dat het laatste naaktzwemmen in Friesland verdwijnt?

Hoewel het laatste naaktzwemmen?
Tegenwoordig heeft Iselmar te Lemmer op donderdag van 18.00-23.00 een sauna-avond, waarbij het gebruik van zwembad en sauna verplicht is zonder badkleding.

Strandje.nl feliciteert NOL Groningen met het 7e lustrum.

03-10-2009
: Op 23 september 1974 werd de zwemvereniging "Niets om  't Lijf" opgericht. Vandaag werd dat heugelijk feit, 35 jaar naakt zwemmen in Groningen, gevierd met een extra zwemavond in het zwembad Eekeburen in Oldekerk. Dit maal was de entree gratis, bovendien werden er hapjes verzorgd en kreeg iedereen twee consumptie bonnen. Deze avond was vooral voor de volwassen leden van de club. Voor de jeugdleden worden/werden andere activiteiten georganiseerd. In het sportcafé bij het zwembad werden video's en foto's getoond van andere jubilea, waar uit bleek dat de historie van de club goed is vastgelegd. Vooral in de begintijd groeide de zwemclub zo snel, dat een ledenstop nodig was, om iedereen nog enige ruimte in het zwembad te bieden. Dit is nu bijna niet meer denkbaar, omdat veel naaktzwemclubs nauwelijks het hoofd boven het water kunnen houden. Dit heeft vaak te maken met een teruggang in het leden aantal en in de huurverhogingen die de zwembaden doorvoeren. Onze eigen NOL Friesland, met in het verleden zelfs drie zwembaden, bestaat al geruime tijd niet meer. Ook de NOL heeft te maken met een teruggang in het leden aantal. Nu zijn nog ruim 160 mensen lid, terwijl er in de hoogtijdagen ruim 400 leden waren. Door dat de NOL zorgt voor eigen toezicht, blijven de kosten nog enigszins op te brengen. 

De NOL zwemt elke zaterdag van 12:45 tot 13:45 in zwembad de Parrel in Groningen. Ook wordt eens per maand op zaterdagavond (3e zaterdag van de maand) van 18:00 tot 22:00 uur een zwem- en saunaavond georganiseerd in zwembad Eekeburen in Oldekerk.
De 3e zaterdag in oktober is er een opendag in Oldekerk, zodat iedereen kennis kan maken met het naaktzwemmen.

Zo uitbundig als vroeger de jubilea werden gevierd was het vanavond niet, maar het werd een hele gezellige avond. Op naar het volgende lustrum.

Blikpôle binnenkort ook naaktstrand?

10-09-2009: GROU - Als het aan Betty Bilstra en Tiettie uit den Broek ligt wel. De twee vriendinnnen komen al jaren elke zomer naar Grou en als fanatieke leden van de NFN (Naturisten Federatie Nederland) missen zij naaktrecreatie in Grou. De populariteit van het strandje aan de Blikpôle is dermate gestegen dat het Betty en Tiettie ideaal lijkt er een naaktstrandje naast te maken.

Lees verder in de De Grouster.


Sjimmie uit den Broek op het strandje bij de Blikpôle te Grou.


Naturisten willen bloot naar het toneel

27-08-2009: GENT - Een groep naturisten wil zoveel mogelijk cultuurhuizen overtuigen bloot toe te laten in de zaal. Vlak voor een concert in Gent gingen ze al uit de kleren. 'En niemand die een opmerking maakte', zegt Philippe Schamp.

Het was nochtans nooit gezien in Vlaanderen. Gentenaar Philippe Schamp en een vriend van hem, twee overtuigde naturisten, woonden enkele dagen geleden een muziekvoorstelling bij in een klein concertzaaltje in het centrum van Gent. Zij namen plaats tussen het publiek en trokken nog voor de voorstelling begon ongegeneerd hun kleren uit. 'Ik moet toegeven dat er wel enkele toeschouwers waren die vreemd opkeken, maar niemand heeft ons erover aangesproken, zelfs niet toen we tijdens de pauze aan de toog naakt een pint stonden te drinken.'

Lees verder op de site van Nieuwsblad
 


Bedroefde badgasten raken ‘hun’ strand kwijt.


20-08-2009: Ten westen van de drukke havens en de rokende schoorstenen van industriegebied Europoort ligt aan de rand van de Maasvlakte een klein juweeltje verscholen. Het Slufterstrand is een van de weinige stranden in Zuid- Holland waar het nog rustig is. Niet veel mensen kennen het en de plek is onmogelijk met openbaar vervoer te bereiken. Resultaat: een gemoedelijk strand met veel vaste bezoekers.

Voor het gehele artikel lees verder op de site van het AD.

Ook de naturisten raken hun kleine gedoog gedeelte op het textielstrand nu kwijt. Voor meer info kijk op: naaktstrandje.nlDuizend handtekeningen voor behoud naaktstrand
 

15-08-2009: GROEDE - Naaktrecreanten hebben de afgelopen week meer dan duizend handtekeningen verzameld voor behoud van het naturistenstrand bij Het Poldertje in Groede.

De naturisten vrezen dat het naakstrand flink moet inkrimpen vanwege strandophogingen en projecten die de gemeente Sluis daar vanaf september heeft gepland. Volgens woordvoerder Alain De Coessemaeker is het de enige plek voor naaktrecreatie in Zeeuws-Vlaanderen en maken veel Duitse, Nederlandse en Belgische naturisten er gebruik van. De actievoerders hopen van de gemeente de garantie te krijgen dat het naaktstrand - dat ligt tussen paalhoofd 20 en 23 - in de huidige omvang blijft bestaan.

Bron: PZC
Voor informatie over dit naaktstrand kijk op naaktstrandje.nl


Brits waterpark weert strakke zwembroek
 
11-08-2009 STAFFORD -  Een Brits waterpark verbiedt strakke zwembroeken bij mannen omdat ze aanstootgevend zouden zijn voor gezinnen met kinderen.

Lees verder op de site van de Telegraaf.Stadswachten onterecht boos over topless zonnen

  4-8-2008: GRONINGEN:  Stadswachten hebben dinsdag drie vrouwen, die topless lagen te zonnen aan de Hoornseplas, gevraagd om kleding aan te trekken.

Twee vrouwen gehoorzaamden, maar de derde vrouw weigerde iets aan te trekken. Toen haar echtgenoot het voor haar opnam, werd de politie gewaarschuwd. Die legde de stadswachten uit dat aan de Hoornseplas topless mag worden gezond.

Bron: RTV Noord
 

En voor wie helemaal bloot wil: De Hoornse PlasCannes doet nudisten in de ban


17-07-2009:  AMSTERDAM - Het is uit met de pret voor de naturisten die tot voor kort op het Palm Beach in het Zuid-Franse Cannes hun vertier zochten. Op het gemeentehuis is besloten dat naaktlopen niet meer mag.

Voor het volledige bericht kijk op de Telegraaf.nl
 Bloot douchen in het zwembad? Mag niet!

08-07-2009: Douchen in je blootje – in het Groninger buitenbad De Papiermolen mag het niet meer. Het lijkt erop dat met name kinderen en pubers last hebben van naakte lijven.

Kijk voor het volledige bericht op de site van de Trouw


Zweedse vrouwen mogen topless in het zwembad

01-07-2009: Vrouwen in de Zweedse stad Malmö hebben officieel toestemming gekregen om topless te zwemmen in de openbare zwembaden van de stad.
Dit werd vorige week unaniem beslist op de gemeenteraad, meldt The Local. Een motie dat vrouwen altijd het bovenstuk van de bikini zouden moeten dragen, werd niet aangenomen.
Er werd beslist dat iedereen zwemkleding moet dragen, maar dat het niet verplicht is om de borsten te bedekken

Kijk voor het volledige bericht op de site van de Telegraaf


ChristenUnie tegen naakt op zeedijk

Terwijl de gemeente het Marne naaktrecreatie in het
Lauwersmeer gebied verbiedt, worden er twintig grote doeken met vrouwelijk naakt geplaatst. Dit allemaal ter ere van 40 jaar Lauwersmeer (zonder naaktstrand).
Zo te zien is nu ook bloot heel gewoon in het Lauwersmeer gebied. Voor een geschikte locatie voor naaktrecreatie kijk op de site van de NFN of op naaktstrandje.nl
8-7-2009: MODDERGAT - De expositie langs de zeedijk bij Moddergat van twintig foto's van vrouwelijk naakt mag gewoon volgens plan doorgaan. Volgens het college van Dongeradeel is er geen wettelijke reden om de expositie op die plek te verbieden. De ChristenUnie in de gemeente had hierover vragen gesteld.

De partij vindt het een probleem dat voorbijgangers ongevraagd met de foto's geconfronteerd worden. Ze denkt dat mensen aanstoot zullen nemen aan het naakt. De foto's van kunstenares Mijke Bos worden volgende week geplaatst en blijven staan tot half september

Bron:
 Leeuwarder Courant

30-06-2009: LEEUWARDEN - 
Tussen Moddergat en het Groningse Nieuw Onrust worden vanaf half juli op de zeedijk twintig grote doeken met daarop vrouwelijk naakt neergezet. Fractievoorzitter Dirk van der Meulen van de ChristenUnie in Dongeradeel is niet blij met het project omdat voorbijgangers ongevraagd met blootfoto's worden geconfronteerd.

Lees verder op de site van de Leeuwarder Courant of kijk op de site van Wad Naakt


Het eerste naturistenstrand van Wallonië

29-06-2009
: Het eerste naturistenstrand van Wallonië komt aan de meren van l’Eau d’Heure in Henegouwen. Dat schrijven de kranten van Sud Presse. Het naaktstrand zou er over vier jaar komen. De directie van het park wil een deel van de 1.800 hectare reserveren voor nudisten. Een investering van een miljoen euro is gepland voor het strand en de nodige infrastructuur.

Als het naaktstrand een succes wordt, kan het uitgroeien tot een naturistendorp.

Bron: standaard.be
 
Het mooiste naakt van Nederland

23-06-2009: In de schilderkunst kom je veel meer vrouwelijk dan mannelijk naakt tegen. Weelderige vormen domineren, het vijgenblad komt er bekaaid af.

Voor het hele artikel lees verder op de site van Trouw,  of surf direct door naar de Oog voor naakt verkiezing.
 


SGP Rhenen geschokt door plan naturistenvergadering
 
22-06-2009:persbericht  SGP  Rhenen

RHENEN, 19 juni 2009 – De SGP in Rhenen is geschokt door de plannen die Naturisten Federatie Nederland (NFN) heeft om op 4 september in Ouwehands Dierenpark een ledenvergadering te houden.

De SGP-fractie gaat aan burgemeester Van Oostrum vragen of die vanuit zijn functie de vergadering binnen de gemeentegrenzen van Rhenen kan voorkomen.
De SGP realiseert zich dat de bijeenkomst op particulier terrein plaatsvindt, maar hoopt dat de burgemeester het evenement toch kan tegenhouden en dat de directie van Ouwehands Dierenpark de door haar toegezegde medewerking wil heroverwegen.

Veel mensen binnen de gemeente Rhenen zijn met de SGP-fractie geschokt door het nieuws over de NFN-bijeenkomst, zegt SGP-fractievoorzitter Piet van Leeuwen. ”Op grond van de Bijbel wijzen wij naturisme af. In de Bijbel is te lezen dat de mens kleren draagt om de schaamte te bedekken. Na de zondeval in het paradijs kregen Adam en Eva kleren. Dat wij kleren dragen is dus een gevolg van de ongehoorzaamheid aan de God van hemel en aarde.”
”Veel inwoners van Rhenen vinden het heel aangrijpend dat op 4 september binnen de gemeentegrens van Rhenen op deze wijze tegen de Bijbel wordt ingegaan Daarnaast vinden wij het vanuit het oogpunt van goede zeden onbegrijpelijk dat de NFN haar vergadering in Rhenen mag houden”, aldus Van Leeuwen.

Voor informatie over dit uniek initiatief  kijk op: NFN Ledendag
Relevante links: Ganeden.nl (naturisme bekeken vanuit de bijbel).
 


Bloot is te gewoon.

16-06-2009
: DUNEDIN - Het was even de omgekeerde wereld afgelopen weekend in Dunedin in Nieuw-Zeeland. Een volledig geklede ‘streaker’ rende tijdens een naakte rugbywedstrijd het veld op.

Lees verder op de site van de Telegraaf.

Nooit meer witte billen.

07-06-2009
: AMSTERDAM – Ook vrouwen die geen voorstander zijn van bezoekjes aan een naaktstrand, kunnen voortaan hun hele lichaam bruinen. Dankzij een nieuwe lijn bikini’s van het merk Kiniki behoren de witte ‘enclaves’ op het lichaam voortaan tot het verleden.

Misschien ook handig voor de naturist; op het naaktstrand is op het terras bij de strandpaviljoens bloot steeds minder blootgewoon.

Kijk veder op de site van nu.nl.


CDA Helmond tegen naaktrecreatie Berkendonk

01-06-2009: Het CDA Helmond stelt naaktrecreatie bij de Berkendonk ter discussie op hun site. Omdat het naaktstrand bij Eindhoven gesloten is, verwacht het CDA dat het in Helmond drukker zal worden. Het naaktstrand voorziet dus in een grote behoefte, maar het CDA verwijst de naturisten door naar 14 naturistencampings in de omgeving. Er is overigs geen openbaar naaktstrand in de wijde omtrek te bekennen. Verder vraagt het CDA zich af "Wie loopt er nu nog topless"
Het CDA laat hiermee alle circa 9000 naturisten uit Helmond lelijk in hun topje staan. Wie stemt er nu nog CDA in deze tijd?

Lees het artikel op de site van CDA Helmond.


Bloot op de fiets voor het milieu

06-06-2009: 
Enkele tientallen fietsers hebben zaterdagmiddag naakt door Amsterdam gereden. Ze wilden met de actie aandacht vragen voor lijf en milieu. Volgens een van de initiatiefnemers Ernic Kamerich trokken de naakte fietsers veel aandacht en kregen ze leuke, positieve reacties van het publiek.

Lees verder op de site van de telegraaf.

23-05-2009: Op 6 juni a.s. gaat een grote groep fietsers veelal bloot door het centrum van Amsterdam rijden, een actie in het kader van de World Naked Bike Ride onder het motto “laat auto en scooter staan, pak de fiets: dat is gezond voor je zelf en het milieu, beweeg lekker op eigen kracht!” De WNBR (www.worldnakedbikeride.com) is een jaarlijkse ludieke fietsmanifestatie in meer dan 50 steden in 20 landen over de hele wereld, waarin de deelnemers een positieve houding naar lijf en milieu willen demonstreren en bevorderen Op de fietsen worden passende leuzen meegevoerd zo als “no oil, no polution”, “geen oorlog, geen honger voor een volle tank” en “schone motor: ik rijd op stamppot”. De waardering voor het lijf als natuurlijke motor en het plezier in het fietsen wordt benadrukt door met een ludiek versierde fiets en/of versierd lijf (bodypaint) te rijden, bloot of minder bloot: dress code “bare as you dare”.Bovenstaande foto's werden genomen bij de WNBR vorig jaar in Utrecht . Die actie is prima gegaan zonder enig probleem, met enkele tientallen deelnemers. Veel potentiële deelnemers hebben waarschijnlijk de kat uit de boom gekeken; in Amsterdam wordt nu een veel grotere opkomst verwacht.

De officiële tekst van de missie van de WNBR luidt:
“We face automobile traffic with our naked bodies as the best way of defending our dignity and exposing the unique dangers faced by cyclists and pedestrians plus all the negative effects of oil, cars, war, consumerism and non-renewable energy.”

De WNBR wil het bewustzijn van dit alles vergroten, niet door sombere verhalen maar door het simpele plezier in het leven te tonen. Daarbij versterkt het (geheel of gedeeltelijk) bloot fietsen het gevoel van vrijheid en trekt aandacht voor de actie. Het creatief versieren van de fiets en van eigen lijf -mogelijk met bodypainting- past hier bij en wordt gestimuleerd door de WNBR.

Nadere gegevens zijn te vinden op de site van de WNBR .
 KRO Blootgewoon, uit de kleren voor een goed doel

21-04-2009: KRO Blootgewoon, uit de kleren voor een goed doel
Schrijf je hier in voor KRO Blootgewoon

De KRO biedt de kans jouw goede doel onder de aandacht te brengen op de best bekeken zender van Nederland. En daarvoor wil je best met een groep collega’s of vrienden naakt op de foto, toch?

Een unieke naaktkalender
In KRO Blootgewoon poseren tien groepen voor een glamourvolle fotoshoot. Gedurende vijf afleveringen strijden steeds twee groepen om hun foto op een unieke naaktkalender te krijgen. De opbrengst daarvan gaat naar de winnende goede doelen.
 


 

Toch nog bloot in Eindhoven na het sluiten van het E3-strand.


03-04:2009: Iedereen komt naakt ter wereld en dat blote lichaam is al eeuwen een inspiratiebron voor kunstenaars. Ook voor de dansers van United-C uit Eindhoven. Zij willen laten zien hoe mooi een naakt lijf kan zijn en dansen de voorstelling Who dan ook in hun adamskostuum.
Voor een korte video kijk op nuvideo.Naakt zonnen in Vondelpark mag


03-04-2009: Het Amsterdamse stadsdeel Oud-Zuid is teruggefloten in zijn verbod op naakt recreëren in het Vondelpark, dat in dat stadsdeel ligt. Bij elke entree van het beroemde park is het verbodsplaatje op naaktlopen afgeplakt.

Lees verder op de site van de Telegraaf.
 Vernieuwde website NFN.

31-03-2009:
Vanaf vandaag is de vernieuwde website van de NFN online.

Opvallende vernieuwingen zijn de fraaie vormgeving, de mogelijkheid van bloggen door bezoekers en de naturistische locaties zijn nu ook in Google Maps aangegeven.

Bij de locaties in Google Maps gaat er nog wel iets mis, zo ligt de camping Pallieter (A) plotseling in ons eigen land, vlakbij Lelystad (B), toch nog even 880 km verder rijden.....

Ook de bezoekers van ons buurstrandje de Potten bij Sneek kunnen toch beter even op naaktstrandje.nl kijken, want voor dat je het weet, heb je een bon aan de blote billen....


Eerste naaktstrandje in Google Street View.

20-03-2009:
Met de nieuwe optie Street View in Google Maps, zijn beelden te zien alsof de gebruiker over straat loopt. De foto's zijn met een 360-graden-camera gemaakt, in de zomer van vorig jaar. De optie Street View is zeer omstreden, omdat op de foto's eventueel voorbijgangers vaak herkenbaar zijn.

Mocht je toevallig ook herkenbaar zijn op de foto's van het naaktstrandje aan de Kralingse Plas (achtergrond) stuur dan een mailtje naar Google. Deze verwijdert je dan direct van de foto.
 
  De naakte waarheid van Leeuwarden

13-02-2009: De gemeente Leeuwarden, is met de naakte waarheid geconfronteerd, dat hun blote plaatjes archief is gestolen. In dit archief, werd al vanaf de jaren twintig iedere gepubliceerde naaktfoto bewaard van plaatselijke Friezinnen. Iemand die de ontstane leegte alvast een beetje wil helpen opvullen is Engelien Boonstra.

Kijk verder op de site van Man bijt hond en op Omrop Fryslan


Naturist voelt zich bekeken

13-02-2009: Enschede - Er komt een asfaltpad over naturistenstrand van Het Rutbeek. Enschede heeft er komende zomer een attractie bij: blote aapjes kijken! Op deze manier reageren boze naturisten op de aanleg van een verhard fiets-/voetpad over 'hun' naaktstrand op Het Rutbeek. Het oude pad, dat nu nog doodloopt bij het toiletgebouw op het naturistenstrand, wordt doorgetrokken. Graafmachines hebben een pad getrokken dat binnenkort geasfalteerd wordt.Lees verder op de site van: Tctubantia en
12-02-2009: Naturisten boos over asfaltpad op strand
                       Naturisme forum


E3 stopt met naaktstrand


05-02-2009: EERSEL - Het E3-strand in Eersel stopt na 25 jaar met het naaktstrand. Volgens eigenaar Paul Wouters vonden er de afgelopen jaren te veel 'seksuele uitspattingen' plaats. "We hebben er geregeld mensen moeten verwijderen.

Lees verder op de site van de Eindhovens Dagblad
Kijk op naaktstrandje.nl voor info over het strand.
 


Naturisme verdwijnt uit taboesfeer


27-01-2009:
AMSTERDAM - Nederland blijkt klaar te zijn voor een vernieuwend evenement als Naturisme Totaal, dat plaatsvindt op 12 en 13 december ‘09 in de Jaarbeurs Utrecht. Meer dan ooit blijkt dat naturisme en naaktrecreatie in Nederland uit de taboesfeer aan het verdwijnen is.

Lees verder op de site van de Telegraaf.
 Kwart loopt thuis naakt rond.

22-01-2009: Veruit de meeste van de 700.000 Nederlandse naturisten gaan in Frankrijk op vakantie.
Zwemmen is favoriet, zo blijkt uit onderzoek onder de blootlopers. Van heel Nederland geeft 31% toe wel eens naakt te hebben gezwommen.

Thuis


Verder vinden Nederlanders het prettig om in het bijzijn van gezinsleden of vrienden naakt te zijn en loopt zelfs 27% van de Nederlanders naakt rond in huis.

Bron Spittsnieuws


Bloot in Heerenveen.

20-11-2008: HEERENVEEN -  Het naaktmodel dat zondagmiddag voor opschudding zorgde in en rond Heerenveen werkte mee aan een fotosessie voor het mannenblad Passie Magazine. Het gaat om een 24-jarige vrouw uit Heerenveen. Ze werd gefotografeerd voor de rubriek ‘Hot City Kanjer'. Daarin wordt iedere maand een blote dame gefotografeerd op bekende plekken in haar woonplaats. De modellen zijn lezeressen die zichzelf opgeven

Lees verder op Leeuwardercourant.nl
Voor een filmpje kijk op: Dumpert.nlMet de babs in de blote bips trouwen op het naaktstrand

05-11-2008: Callantsoog - Een sluier en een hoge hoed zijn genoeg. Meer hoef je toch niet aan als je gaat trouwen op het naaktstrand van Callantsoog? Een blote bruid en een blote bruidegom. Maar waar laat je de ringen als getuige? Je hoeft in ieder geval niet lang na te denken over wat je aan zult trekken. Al wordt het natuurlijk wel een blote billenreceptie.


Lees verder op: Noordhollands Dagblad
 

Naaktzwemmen in het Beatrixbad in Rotterdam

05-11-2008: "Man bijt hond", het populaire van de NCRV, was afgelopen vrijdag avond op bezoek bij het zwemuur in de Beatrixbad in Rotterdam. Het zwemuur dreigt te verdwijnen door een te gering aantal bezoekers.
Voor de uitzending kijk op uitzending gemist.


Kijk ook op: Naturisme forum


Buurt wil naturisten weren

08-10-2008: MARIEKERKE - In de buurtschap Mariekerke is grote beroering ontstaan over het voornemen daar een naturistencamping te realiseren. Juridisch schijnt er niets tegen te doen te zijn. Maar moreel is zoiets volstrekt verwerpelijk in een gebied met overwegend reformatorische geloofsovertuiging", zegt de buurt.

Lees verder op de site van de PZC
Kijk ook voor dit onderwerp op het naturistenforum.nlNaakte bergwandelaars beklimmen Zwitserse berg

12-09-2008: APPENZELL - Een golf naakte wandelaars overspoelt een berg in de Zwitserse Alpen. De politie kreeg de afgelopen dagen telefoontjes van bezorgde bewoners over de naturisten die poedelnaakt een berg in het kanton Appenzell-Innerrhoden beklommen. Vrijdag werd zelfs een blootloper aangehouden.

Voor het volledige artikel kijk op de site van de TelegraafMan laat zoon (3) naakt fietsen

25-08-2008 VANCOUVER - Een van de deelnemers aan een naakte fietstocht is gearresteerd door de politie. Het driejarige zoontje van de man fietste ook in adamskostuum mee met de groep naaktfietsers...

Voor het artikel kijk op de site van de TelegraafNaaktzwemmen in Heerenveen nog verder uitgekleed.

Met het zwemmen in het nieuwe bad van Sportstad Heerenveen hebben de blootzwemmers, enkele jaren geleden, al veel ingeleverd. Een veel kleiner bad 10X15 meter (=150 m2) zonder verdere voorzieningen. Nu wordt ook het zwemuur nog ingekort tot 45 min.
Met ingang van het nieuwe (binnen) zwemseizoen zijn de zwemtijden gewijzigd.
Er wordt nu gezwommen van 16:15 tot 17:00 uur. Ook de prijzen van het zwemmen zijn verhoogd: Volwassen betalen nu € 3,40 en kinderen € 2,65.
De kosten per uur bedragen nu €4,53.


Een prima alternatief voor het blootzwemmen is Tropiqua in Veendam, hier kan voor € 3,85 maar liefst 4 uur lang worden gezwommen in een veel groter bad. Het wedstrijdbad is 15X25 meter (=375 m2) en verder zijn er subtropische baden met allerlei voorzieningen.
De kosten per uur bedragen hier slechts €0,97.


Met slechts 1 blootzwemplek in Heerenveen (ook nog een onvolwaardige) loopt Friesland ver achter bij de rest van Nederland. Waar zijn die goede tijden gebleven van de zwemvereniging Niets om het Lijf? Toen kon er nog wekelijks worden gezwommen in Sneek, Heerenveen en Drachten.

Is er nog belangstelling voor het bloot zwemmen in Friesland? Moeten we het blootzwemmen in Leeuwarden in ere herstellen? Geef je mening op het strandje Forum of stuur een mailtje naar info@strandje.nl   
     De blootzwemkaart van Nederland.


Naaktrecreatie in het Lauwersmeer gebied verboden door gemeente de Marne.Een kaart bij het artikel over de stranden van het Lauwersmeer in de krant van zaterdag 12 juli vermelde dat een gebied in de nabijheid van recreatiepark Suyderoogh bestemd is voor naaktrecreatie. Het kaartje was gebaseerd op gegevens die de Dienst Landelijk Gebied (DLG) van het ministerie van Landbouw Natuur en Visserij (LNV) in maart dit jaar bekendmaakte. Inmiddels heeft de raad van de gemeente De Marne, waar dit deel van het Lauwersmeer onder valt, besloten naakt recreëren in dit deel van het Lauwersmeer te verbieden.


bron: Leeuwarder Courant.

Commentaar Strandje.nl (zie ook op de pagina over naturisme) :

Het in de praktijk brengen van naturisme is bij de wet geregeld. De Nederlandse wet zegt het volgende:

Artikel 430a, Wetboek van Strafrecht:
"Hij die zich buiten een door de gemeenteraad als geschikt voor ongeklede openbare recreatie aangewezen plaats ongekleed bevindt, op of aan een voor het openbaar verkeer bestemde plaats die voor ongeklede recreatie niet geschikt is, wordt gestraft met een geldboete van de eerste categorie."
Dat betekent in de praktijk dat naturisme en naaktrecreatie toegestaan zijn op elke plaats die daarvoor geschikt is. Dit geldt voor stille strandgedeelten en gebieden waarin naaktrecreatie door de ligging vanzelfsprekend is. Helaas zijn agenten, toezichthouders en beheerders van recreatieschappen in de praktijk slecht van artikel 430a op de hoogte, waardoor het (zoals de laatste maanden) voor kan komen dat u ten onrechte wordt bekeurd. U doet er dan goed aan het artikel op zak te hebben en de agent bij een eventuele confrontatie te tonen. Mocht u bekeurd worden; betaal de bekeuring niet en schakel direct de NFN in om u bij een eventuele rechtszitting terzijde te staan. Rechtszaken zult u door de jurisprudentie van de afgelopen maanden altijd winnen, mits aan de voorwaarden zoals gesteld in artikel 430a is voldaan.
U kunt ook rustig in uw blootje in de achtertuin gaan liggen, mits deze niet vanaf de openbare weg zichtbaar is.

relevante links: Burgernetwerk.nl
                       dagfoto 24-7-2008Nudisten willen preutse Polen slopen


29-07-2008. Nudisten willen preutse Polen slopen. Het strand van het eiland Usedom is het toneel geworden van een strijd tussen Duitse nudisten en Poolse conservatieven. De strijd is ontstaan sinds in december vorig jaar het hek tussen het Duitse deel en het Poolse deel van het strand is weggehaald.


Voor het artikel kijk op de site van de Spitsnieuws.nl


Blote kerkdienst afgeblazen

26-09-2008: ZEEWOLDE - De kerkdienst voor christelijke naturisten, die zondag in Zeewolde zou worden gehouden, is afgeblazen. Dat meldde een woordvoerder van naturistenpark Flevo-Natuur in Zeewolde vrijdag

Voor het artikel kijk op de site van de Telegraaf
Kijk ook verder op onderstaande artikelen.
Stiekem naaktlopen uit angst voor verstoting

25-01-2009
: De site is weer online.

31-07-2008: Beheerder van Gan Eden sluit de site tijdelijk.

Op de site van Gan Eden staat het onderstaande bericht:

Door de negatieve publiciteit en de niet al te fraaie verwensingen in het gastenboek zijn wij genoodzaakt om de site tijdelijk te sluiten.
Het is jammer dat in een land dat zich tolerant noemt, dit noodzakelijk blijkt te zijn


Wie de site nog wil gaan bekijken kan dit doen via de mirror link van geenstijl.nl
 

20-07-2008: ZEEWOLDE - Naturisten die christen zijn, leven in doodsangst omdat ze bang zijn ontmaskerd te worden als naaktloper. Ze verliezen soms hun baan en worden door de kerk verstoten. Ze moeten daarom stiekem bloot kamperen en in hun blootje door de natuur wandelen.


Voor het artikel kijk op de site van de Telegraaf

Relevante links: Gan Eden Christennaturistensites.jouwpagina.nlTextielloos relaxen

14-06: In Nederland is het textielloos relaxen blootgewoon, maar voor België geldt dit niet.
In de Belgische krant de Standaard staat een artikel over textielloos relaxen. De Belgen zijn voornamelijk aangewezen op besloten verenigingsterreinen of op de (openbare) voorzieningen van de buurlanden.
Niet alleen bij het voetballen maar ook bij het blootlopen, zijn we Trots Op Nederland.

Voor het artikel kijk op de site van de Standaard.


Jeugd schaamt zich kapot voor nudistenouders

09-06: AMSTERDAM - Steeds meer Britten bekeren zich tot het naturisme, naaktlopen uit respect voor mens, natuur en milieu. Maar kinderen van de naakte ouders schamen zich ondertussen kapot en worden in toenemende mate gepest door klasgenootjes
 

Lees verder op de site van de Telegraaf.


Naakt op de fiets voor het milieu

06-07-2008: UTRECHT - Een twintigtal mannen en vrouwen is zaterdag naakt door Utrecht gefietst. Met hun World Naked Bike Ride (WNBR) wilden de fietsers een positieve houding ten opzichte van lijf en milieu bevorderen. De WNBR is  een jaarlijkse ludieke fietsmanifestatie in meer dan vijftig steden in twintig landen over de hele wereld.

Voor foto's kijk verder op de site van de Telegraaf.
 


Naturisten in Fortis-commercial

 
In een nieuwe commercial met daarin een rol voor nudisten richt Fortis zich op het jonge gezin met concrete verhuisplannen. Het motto is ?Verhuizen is vaak duurder dan je denkt?. Voor hen is er nu de hypotheek met Gezinsvoordeel, met extra lage lasten in het eerste jaar.


Een blootgewone zondag (open dag NFN)

 
AMSTERDAM - Zo'n 1.9 miljoen Nederlanders recreëren (wel eens) bloot. In de sauna, op het naaktstrand of op een naturistencamping. Gooi al je vooroordelen overboord en kom eens een kijkje nemen tijdens de Wereld Naturistendag.
 

 

Lees verder op de site van de Telegraaf.
 


Deense vrouwen mogen topless zwemmen


17-04-2008: Voortaan mogen vrouwen in Denemarken topless zwemmen in de meeste stedelijke zwembaden, meldt de Belgische site DeStandaard.be.
De Deense vrouwen vonden het oneerlijk dat mannen wel met hun blote bast mochten zwemmen en zij niet. ’Een borst is maar een borst’ luidt hun slagzin.

Lees verder op de site van de Telegraaf.


Eten in je blootje in Leeuwarden


Ingezonden mededeling:

We stellen ons restaurant beschikbaar voor diverse bijeenkomsten.
Ook willen wij het naakt eten in ons restaurant toestaan in de avond.
Dit natuurlijk wel in overleg met de naturisten verenigingen

De 2-Ling
Voorstreek 12
8911 JN Leeuwarden
058-2998010


Science-fiction op naturisten camping


Er is een boek verschenen (‘Camping Martinatuur’) dat zich afspeelt op een naturistencamping in Frankrijk. Het avontuur is geschreven in het genre van de humoristische science-fiction, een genre dat niet zo vaak voorkomt, maar erg geliefd is bij het publiek. De hoofdpersonen reageren ook op moeilijkheden vanuit een vanzelfsprekende levensvreugde, en vanzelfsprekend is er heel veel zon aanwezig in het verhaal.

Het begin
Piet Geluck is in het bezit van foto’s waarop een landende ufo te zien is (wat hij zelf niet weet) en spionnen van over heel de wereld zijn op zoek naar die foto’s van de landende ufo. Maar Piet vertrekt naar een naturistencamping in Frankrijk die geleid wordt door Martine La Gaillarde. Alle spionnen moeten daar dus ook heen, én, ze moeten uit de kleren.
En wat niemand weet, is dat de buitenaardsen op de camping geland zijn!

Meer informatie over ‘Camping Martinatuur’ en over de auteur kan u vinden op,  www.manonsite.eu

Het boek kan verkregen worden langs de site van World Wide Association Of Writers, via deze link:


Thuiszorg uitgekleed.

 

18-12-2008: Thuiszorg commercial wint Gouden Loeki

05-02-2008: Afgelopen vrijdag lanceerde de SP een confronterende film over de uitholling van de thuiszorg. Voor veel gebruikers van thuiszorg zijn de gevolgen van meer marktwerking schrijnend. Zij verliezen hun vaste hulp en de kwaliteit van de zorg gaat achteruit. Duizenden ervaren medewerkers zijn of worden ontslagen, krijgen slechtere contracten of moeten ander werk zoeken. Anderen verliezen het plezier in hun werk en verlaten de zorg

                                   

Lees verder op de site van de SP.
 Naakt in het vliegtuig

22-05-2008: BERLIJN - Hoewel het vliegtuig voor nudisten die naakt naar een naturistenplek wilden vliegen was volgeboekt, heeft het Duitse reisbureau OssiUrlaub besloten die vlucht te schrappen. Dit melden Duitse media donderdag.

Lees verder op de site van de Telegraaf.

29-01-2008: Duitse nudisten kunnen hun hart ophalen op weg naar het eiland Usedom.
Er zijn speciale stranden, campings en bossen voor nudisten. Daar komt binnenkort een naakte vliegreis bij. De Duitse touroperator OssiUrlaub ziet een gat in de markt en organiseert op 1 juli de eerste 'nudistenvlucht' tussen Erfurt en het eiland Usedom.

Lees verder op dag.nl


Moonen duur grapje

De politie schrijft zich blauw aan bekeuringen voor 'mooners', mensen die ter provocatie hun blote billen showen. Zo werden er kontexhibitionisten op de bon geslingerd in verschillende plaatsen.
kijk voor een filmpje op RTL
Blote billen in het verkeer.
Helaas komt de politie (en de stadswacht) te weinig op het strandje, dan maar in het verkeer?

16-01-2008: VIANEN - Wie zijn blote billen aan de politie wil laten zien, kan hier beter nog eens over nadenken. Een 21-jarige man uit Amersfoort kreeg maandag voor het tonen van zijn achterwerk een boete.             

Lees verder op Nu.nl
 

Naakt in je jeans helemaal hot in het zuiden.

03-01-2008: Rond de jaarwisseling worden allerlei trends bekend gemaakt voor het nieuwe jaar.
Ook Limburg speelt hierop in. Zo valt bijvoorbeeld op dat hier mensen steeds vaker kiezen voor onthaasting en goed eten en naakt in je jeans is hot in het zuiden.

Op het strandje is naakt zonder jeans, dit jaar hot. Nu nog een hotte zomer!

Bron: Leeuwarder Courant
 


Naaktzwemmers nemen kerstduik

Een laagje ijs en temperaturen onder het vriespunt weerhielden de Berlijnse Zeehonden er niet van om dinsdag de jaarlijkse kerstduik te nemen. Enkele tientallen naaktzwemmers namen een sprong in het ijskoude water van een meer in de Duitse hoofdstad.

Voor een filmpje kijk op het  AdHoornseplas op slot voor seks in de bosjes

2-7-2008: GRONINGEN - De hekken die moeten voorkomen dat homo's 's nachts buiten seks hebben in de omgeving van de Hoornseplas en het Paterswoldsemeer in Groningen, mogen in de nachtelijke uren gewoon op slot blijven.

Lees verder op de site van het  Dagblad van het Noorden

11-12-2007
: Haren - Han Raeven en mr. Andre van Diermen waren er helemaal voor uit Den Haag en Ede naar Haren gekomen. De twee vertegenwoordigers van de stichting platform Keelbos, een belangengroepering voor homo's, lesbo's, bi's en transgenders poogden hartstochtelijk te voorkomen dat de omgeving van de Hoornseplas op slot gaat voor sekstoerisme in de bosjes.


Lees verder op de site van het Dagblad van het NoordenRelevante links: DeHoornsePlas.nl

 


Zweedsen: bikini-topje uit in zwembad

21-11-2007: STOCKHOLM - Een groep Zweedse vrouwen vindt het maar oneerlijk dat mannen in het openbaar met ontblote borst mogen lopen maar vrouwen niet. Uit protest tegen deze discriminerende praktijk doen de vrouwen, die zich hebben verenigd in de actiegroep Bara Brost (Blote Borsten), hun bikini-topje af in openbare zwembaden.

Lees verder op de site van de Telegraaf.


Dijk bij naaktstrand weert pottenkijkers

23-04:2008:
ALMERE - Het naaktstrand Zilverstrand bij Almere wordt afgeschermd met een soort dijk, zodat passagiers van de veerpont geen last hebben van de blote mensen. Dat maakte een woordvoerder van Rijkswaterstaat woensdag bekend.

Lees verder op de site van de Telegraaf

Scherm rondom naaktstrand  


16-10-2007:
Rijkswaterstaat gaat schermen plaatsen rond het naaktstrand dat naast de pont bij de Hollandsebrug in Almere ligt. Rijkswaterstaat vindt het niet gepast dat kleine kinderen naaktrecreanten te zien krijgen.

                  
                   Het veerpont met uitzicht over het naaktstrand.

Lees verder: In de Telegraaf.

Relevante links:
Naaktstrand Zilverstrand

Almerevandaag.nl


Timmerman mag naakt blijven werken
 

Een Amerikaanse timmerman die vorig jaar werd gearresteerd omdat hij naakt aan het werk was, heeft de zedenwet niet overtreden. Dat heeft een rechter vorige week geoordeeld.

Lees verder op nu.nl


B(l)ootschappen doen in de Ferrari F 430

 

In Duitsland koopt een blote vrouw in een Ferrari, 6 pakjes sigaretten bij een benzinestation.
Een opvallende slechte gewoonte, dat roken.

Lees verder op
Bild.t-online.de. (Duits).

 

                          


WNBR

 

Dat is de World Naked Bike Ride.

En die wordt op as zaterdag 9 juni, in Nijmegen gehouden. Dan wordt er bloot van Nijmegen naar de Bisonbaai gefietst.

Om 13.00 uur verzamelen bij het station. En in de Bisonbaai wordt een picknick gehouden.
 

Leuke bijdrages bijvoorbeeld met muziek of gekke fietsen zijn natuurlijk altijd welkom. En bloot fietsen is natuurlijk niet verplicht. Nieuwsgierigheid betekent ook al steun.

Doelstellingen zat: een vrije, minder gefrustreerde, mens-en milieuvriendelijke wereld en tegengas tegen de autowaanzin en de koolzuurvergassing van ons blauwgroene broeikasje. En vul er zelf ook maar een paar in of lees ze op het Internet.

Relevante links:

wikipedia
worldnakedbikeride
youtube 


Landelijke Open Dag naturistenterreinen op 3 juni 2007
Op zondag 3 juni 2007 organiseert de Naturisten Federatie Nederland (NFN) de landelijke Open Dag. Op deze dag openen ruim 45 naturistenterreinen, elk met een eigen karakter, in het hele land hun deuren. Met deze Open Dag promoot de NFN dit gevarieerde naaktrecreatie aanbod in Nederland. Mensen die geïnteresseerd zijn in naaktrecreatie kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met deze vorm van puur natuurlijk recreëren. Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te nemen op diverse terreinen en deel te nemen aan speciaal georganiseerde activiteiten, zoals rondleidingen.

Waarom de Open Dag?
Eén op de negen Nederlanders recreëert regelmatig naakt . Om te genieten van de zon op de blote huid. Om zich volledig vrij te voelen. Meestal in de sauna, op het naaktstrand of gewoon in de tuin. Zij hechten waarde aan een schone, rustige en natuurlijke omgeving. Voor vakantie gaan nog steeds veel naaktrecreanten naar het buitenland. Maar ver van huis gaan is niet nodig, want Nederland heeft ook veel prachtige locaties waar mensen plezierig en onbezorgd naakt kunnen genieten. Met deze Open Dag laat de NFN zien dat het naturistische aanbod in Nederland meer dan de moeite waard is.

Wat hebben naturistenterreinen te bieden?
Het naturistisch aanbod in Nederland is uitgebreid en biedt voor elk wat wils. De terreinen liggen stuk voor stuk in een natuurlijke omgeving. In bossen, op de heide, landelijk gelegen of aan het water. Je kunt er heerlijk ontspannen en ongedwongen genieten in een natuurlijke omgeving. De naturistenterreinen zijn geschikt voor een heerlijke vakantie, weekend en dagbezoek. Ze zijn ingericht op alle bezoekers (dus ook gezinnen en kinderen) en vormen een goede uitvalsbasis voor een dagje uit. Tijdens de Open Dag kun je ervaren welk kampeerterrein het beste voldoet aan jouw wensen
.

Op 3 juni openen meer dan 45 naturistenterreinen, die aangesloten zijn bij de NFN, hun deuren voor mensen die kennis willen maken met naaktrecreatie en met de kampeerterreinen in het bijzonder. De NFN nodigt daarom iedereen van harte uit om vrijblijvend een kijkje te nemen. Medewerkers van de terreinen heten iedereen welkom met koffie en thee, bieden uitgebreide informatie over de recreatiemogelijkheden en beantwoorden al uw vragen. Daarnaast verzorgen ze de hele dag rondleidingen over het terrein en vinden er andere activiteiten plaats.

Wanneer en waar
De terreinen zijn op 3 juni open voor alle geïnteresseerden van 11.00 – 16.00 uur. Kijk op www.nfn.nl voor de actuele deelnemerslijst. Of vraag telefonisch een deelnemerslijst aan: NFN, 030 – 602 34 10. Je kunt zonder aanmelding terecht bij de deelnemende terreinen. Je mag de hele dag bloot genieten, maar je mag uiteraard je kleren ook aanhouden. Toegang is natuurlijk gratis.

Adressen Noord Nederland


Nudisten worden oud en zakken uit.
 

Bij ons op het strandje is alles gratis voor jong en oud, iedereen is welkom.  Maar in Amerika gaat het geheel anders. Om de vergrijzing in de nudistenkampen in Amerika tegen te gaan, krijgen studenten hoge kortingen op de  lidmaatschapkosten. Jongeren betalen 150 dollar in plaats van de gebruikelijke 500 dollar.

Lees verder op de site van de Telegraaf.


Naturisme in het Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad besteedt in de rubriek reizen uitgebreid aandacht aan naturisme.
Lees verder op de site van het Algemeen Dagblad


Naaktlopen op Vlieland wordt verboden

  Naaktlopen op Vlieland wordt verboden  

Vlieland- Niemand mag zich meer vanaf 29 april ongekleed op de openbare weg van de gemeente Vlieland begeven. Burgemeester en wethouders hebben besloten een verbod op naaktloperij in de Algemene Plaatselijke Verordening op te nemen.
Niet omdat er nu wél een hoop blote toeristen door de Dorpstraat paraderen, maar de gemeente wil er in eventuele toekomstige gevallen wel tegen kunnen optreden. Vlieland heeft een van de grootste naaktstranden van Nederland: daar blijft bloot recreëren gewoon toegestaan


bron Frieschdagblad 21-04-2007

 


Spencer Tunick

Tweeduizend man naakt op de foto in parkeergarage

03-06-2007: AMSTERDAM - Tweeduizend naakte mensen hebben zondag meegedaan aan een fotosessie van de Amerikaanse kunstfotograaf Spencer Tunick. Dat heeft een woordvoerster van DREAM AMSTERDAM, een kunstevenement waarvan de foto's van Tunnick onderdeel zijn zondagochtend gezegd.
Lees verder op:
nu.nl

Telegraaf

Ad

06-05-2007: Nieuw wereldrecord


18.000 mensen tegelijk naakt op de foto. Op een plein in het centrum van Mexico-stad hebben maar liefst 18.000 mensen zich naakt laten fotograferen.

Kijk verder op de site van RTL

Naaktfotograaf Tunick maakt blootreportage in Amsterdam


Düsseldorf 1 (Museum Kunst Palast) 2006

AMSTERDAM - De bekende naaktfotograaf Spencer Tunick komt naar Amsterdam. Dat meldde vrijdag Dream Amsterdam, een nieuw kunstevenement dat elk jaar een bekende artiest uitnodigt om in de hoofdstad een kunstwerk te maken.


De kunstenaar gaat op 3 juni foto's van een groot aantal blote mensen maken. Tunick gaat de kiekjes op nog geheime locaties schieten. De foto's zijn daarna enkele maanden in de stad te zien. De organisatie zoekt nog mensen die in hun blootje op de foto willen.

bron:nu.nl

relevante links: dreamamsterdam.nl, i-20, Leeuwardercourant.nl


NFN-Zwemfeest   (NFN kaart verplicht!)


11-03-2007, Sportfondsenbad, Amersfoort
09.00 uur tot ongeveer 17.00 uur


Het zwembad is gelegen aan de Bisschopsweg 137 te Amersfoort.
De wedstrijdzwemmers hebben daar de beschikking over een Olympisch 50 meterbad. Uiteraard vinden hier de zwemwedstrijden plaats met de diverse slagen en estafettes. In de middag pauze is het tijd voor het touwtrekken. Ploegen bestaande uit 5 personen - mannen en vrouwen - gaan hier kopje onder. Aan het einde van alle wedstrijden wordt gestreden om de NFN estafettetrofee.

Verder is over de dag verdeeld in het Torenbad geregeld een demonstratie persluchtduiken. Ervaren duikers geven uitleg en instructie. Voor durfals de mogelijkheid om kosteloos kennis te maken met deze vorm van onderwatersport. Dit alles voorzien van eigentijdse discomuziek gedraaid door DJ-NU van de JNFN.

Zijn ze er nog…… echte waaghalzen? Voor hen is er gelegenheid om onder toezicht van gekwalificeerd badpersoneel van de 5- of de 10 meterplank af te springen.

Doe je het liever wat rustiger aan: in het Aquadrome vind je waterspelen voor jong en oud, een sauna, rustbanken met solarium en een prima restaurant
 

bron: NFN


Naakt fitnessen
 

22-05-2007

Naaktfitness in Heteren alweer voorbij
HETEREN - Het avontuur met de fitnessuurtjes voor nudisten in het Gelderse Heteren is alweer voorbij. Sportschoolhouder Patrick de Man heeft zijn bedrijf verkocht en de nieuwe eigenaar vindt naaktfitness niet in zijn beleidsplan passen, aldus De Man dinsdag.

Vrouwen hadden nauwelijks belangstelling voor het naakt sporten.
De sportschoolhouder haalde in maart wereldwijd de publiciteit door als eerste ter wereld fitnessuren voor nudisten te organiseren. Bezoekers van zijn fitnesscentrum, die tevens van naaktrecreëren hielden, brachten hem op het idee. Volgens De Man is de belangstelling voor de naaktfitness niet tegengevallen. Hij heeft plannen om in een nieuwe baan iets dergelijks te gaan organiseren, zegt hij.

Nadat de storm aan publiciteit was gaan liggen, schreven zich 64 nudisten in voor hun eigen fitnessuren, aldus De Man. Elke zondagmorgen kwamen er wel enkele naaktlopers trainen. Hij vindt het jammer dat er vrijwel geen vrouwen naar de naaktfitness zijn gekomen. ,,We hadden alle maatregelen genomen om hun privacy te beschermen, maar kennelijk wilden de vrouwen toch de kat uit de boom kijken.''

Via internet ontving de Heterense sportschoolhouder enthousiaste reacties uit binnen- en buitenland. ,,Het is helemaal niet tegengevallen'', zo verzekert hij. ,,Ik ga nu als bedrijfsleider in een bodybuildingcentrum werken en ik hoop daar ook zoiets van de grond te kunnen tillen. Dat bestaat ook nog nergens ter wereld.''


bron AD


02-02-2007

Zondag 4 maart opendag voor alle naturisten , van 9.00 tot 17.00 uur

Verslag + reacties: Telegraaf Leeuwarder Courant

Een sportschool in Heteren in de Betuwe biedt sporters vanaf maart de gelegenheid naakt te fitnessen. De sportschool is de eerste in Nederland die deze gelegenheid biedt, verklaarde de Naturisten Federatie Nederland (NFN) vrijdag.

Het naakt sporten kan voorlopig alleen op zondag.

"In de sauna is naakt heel gewoon, dus waarom niet in de sportschool?", aldus eigenaar Patrick de Man. De sportschoolhouder kwam op het idee van naaktfitnessen na een bezoek van twee nudisten aan zijn sportschool.

De Man heeft al veel reacties gekregen, waaronder ook enkele verontruste vragen van zijn klanten.
"Uiteraard gaan we nog strenger letten op hygiëne. We ontsmetten de toestellen dagelijks en gebruiken hoesjes voor de zadels."

Wie weet wordt deze categorie straks ook nog opgenomen de NaturistenMap.

site


1,9 miljoen mogelijke bezoekers voor Naturistenpaviljoen op Vakantiebeurs


Nieuwegein - Een belangrijke aandachttrekker op de Vakantiebeurs 2007, die van 9 tot en met 14 januari in de Jaarbeurs te Utrecht plaatsvindt, is het Naturistenpaviljoen. In dit paviljoen presenteren naturistische accommodaties en organisaties zich in een natuurlijk groene omgeving. Dit Naturistenpaviljoen wordt geïnitieerd en georganiseerd door de Naturisten Federatie Nederland [NFN]. Het doel is naaktrecreatie en het aanbod daarin te presenteren aan de ruim 1,9 miljoen naaktrecreanten in Nederland.

In Nederland zijn ruim 1,9 miljoen mensen die regelmatig naakt recreëren . 70.000 van hen zijn aangesloten bij de NFN. De NFN speelt met het Naturistenpaviljoen in op de behoeften van de steeds groter wordende groep van naaktrecreanten in Nederland. NFN-voorzitter Theo van den Boogaard legt uit wat het paviljoen te bieden heeft: “Bij ons vindt de doelgroep het naturistisch aanbod van campings, vakantiecentra, stranden, verenigingen en activiteiten bij elkaar onder één koepel en is dus makkelijk vindbaar. De bezoeker kan kennismaken met de diversiteit aan naturistisch aanbod die Nederland en de rest van de wereld rijk is.”In het paviljoen van bijna 400 m2 presenteren naturistische accommodaties en organisaties zich in een natuurlijk groene omgeving. Campings en resorts uit onder meer Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland en Nederland zijn aanwezig. Maar ook twee naturistische reisbureaus met een uitgebreid aanbod. Op het gemeenschappelijke activiteitenplein organiseert de NFN dagelijks activiteiten voor beursbezoekers, zoals massage workshops, salsa workshops, bodypaint sessies, living statues, entertainment en een hapje en een drankje. Tijdens de Vakantiebeurs kunnen bezoekers bovendien een gratis kennismakingsexemplaar van het nieuwe full colour lifestylemagazine UIT! aanvragen.

persbericht: NFN

Vakantiebeurs

 


Donderdag 6 december 2007 op tv in het programma "ik vertrek" van de Tros

Ned. 1- 21.15 uur: Vorig jaar was te zien hoe de familie Dierick Nederland voorgoed achter zich liet om in het buitenland een nieuw bestaan op te bouwen.

Justus en Annemiek Dierick begonnen een camping, voor mensen zonder kleren. Samen met hun kinderen Yentl en Felice vestigden zij zich in het Zuid-Franse dorpje Castellane om daar hun gedroomde naturistencamping te openen. Makkelijker gezegd dan gedaan. De oude eigenaren bleken niet te vertrouwen en de broodnodige lening werd niet verstrekt. Nu, een jaar later, is er voor beide families dankzij een bijna té overweldigende opkomst, veel veranderd.

 

Donderdag 23 november op tv in het programma "ik vertrek" van de Tros
(uitzending gemist: kijk op de site van "ik vertrek" van de Tros)

De langgekoesterde droom van Justus en Annemiek Dierick komt na jaren uit. Ze gaan een camping runnen in het Zuid-Franse Castellane. Beiden hebben in Nederland een drukke baan in de autobranche. Elke dag haasten ze zich om werk, files en hun zorg voor de kinderen, Yentl van zeven en Félice van vier, te combineren. Als de kans zich voordoet om een verwaarloosde camping over te nemen, pakken ze die met beide handen aan. Dat het niet een normale camping is maar een naturistencamping, is voor beiden alleen maar een pré. Ze hebben de voordelen van naakt recreëren jaren geleden al ontdekt. Maar is het ook zo makkelijk om naakt een camping te runnen? En als blijkt dat de bank niet zo makkelijk de lening verstrekt als was aangenomen, dan wordt het wel erg spannend in Castellane.

lees verder op de website van de camping


Bloot in Dokkum en Dantumadeel
 
07/08-11-2006


bloot in Dokkum

Wat in Drachten blootgewoon is, geeft in Dokkum en Datumadeel nog al de nodige opschudding.

Kijk verder op WâldNet en Leeuwarder Courant


Studente naakt door Rotterdam  30-10-2006

                         
             bloot in Rotterdam

Een 21-jarige studente heeft maandag bij wijze van experiment poedelnaakt door de binnenstad van Rotterdam gelopen. Ze had een camera bij zich om reacties van omstanders te registreren. De politie heeft haar meegenomen naar het bureau.

Ze had toch beter, in plaats van Rotterdam,  voor Drachten kunnen kiezen, daar is bloot gewoon.


bloot in Drachten

Kijk verder op:

AD-Rotterdam
filmpje    op: nieuwnieuws, dump.geenstijl.nl
reacties op:
naturismeforum (onderwerp: Leuk filmpje op de Telegraafsite)


Naakt op Google Earth 05-10-2006

 
Voor degenen die denken dat ze veilig van gluurders op het balkon of dakterras kunnen liggen is er slecht nieuws. Nu Google Earth Nederland in kaart aan het brengen is worden er namelijk luchtfoto’s gemaakt voor de Amerikaanse internet gigant. In het AD staat vanochtend een vrouw die nogal verbaasd reageerde toen zij zichzelf terug zag op de website. Je kan dan ook wel zeggen dat de timing vrij ongelukkig was. De Haagse lag naakt van de zon te genieten op haar dakterras. Fred Hagman van Aerodata, het bedrijf dat de foto's voor Google Earth maakt, zegt er niks aan te kunnen doen. "We weten niet waneer we over een stad vliegen." Dat de foto's van Den Haag zo gedetailleerd zijn komt omdat ze op 400 meter hoogte over de stad moeten vliegen in verband met de aanvliegroute naar Schiphol.
bron: nosheadlines.nl

Kijk ook op RTL editie NL of  YouTube

   
s