Home   2008

Naaktstrandje Groene Ster,
zeker op 1 januari het leukste strandje van Nederland.


Nieuwjaarsreceptie zonder nieuwjaarsduik 2009
 

Evenals op heel veel plaatsen in Nederland, is ook onze traditionele nieuwjaarsduik in het water gevallen. Nauw ja, in het water gevallen? er was geen open water en om nu een wak te hakken terwijl we zo zitten te wachten op meer ijs, gaat ons als echte Friezen veel te ver.


Geen nieuwjaarsduik dit jaar, dus een archieffoto van vorig jaar.

Bij Nunat in Nuenen ging de nieuwjaarsduik ook niet door. Zij kwamen met een leuk alternatief, 100 meter blootsnelwandelen. Ons alternatief: het schaatsen van het rondje. In verband met de route, ook langs het textielstrand, geen bloot rondje zoals gebruikelijk. Tietsje en Sjimmie hebben hun eerste rondje van het jaar al binnen en het jaar is nog maar net begonnen.


Klaar voor het rondje. (foto:Sjors)


Het weer was niet zo stralend als vorig jaar, maar uit de wind en dik aangekleed best te doen. Ook hartverwarmend was de grote opkomst bij de nieuwjaarsreceptie, 24 personen, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Dit jaar zelfs bezoek uit Duitsland. Het was weer enorm gezellig, om al die zomergasten weer te zien. Soms herken je de mensen nauwelijks met al die dikke winterkleren aan...
Zo hoef je de beste wensen niet in te blikken tot aan de zomer.


De rijk gevulde tafel, weer veel te veel.


Door de grote drukte op het strandje kwam de politie ook een kijkje nemen.
Wordt op deze eerste dag van het jaar een nieuwe trend ingezet?


Nieuwjaarsvuurwerk op het strandje.


Ook al bijna een traditie, de trekking van de Grote Naaktstrand Quiz. De hoofdprijs is, evenals vorig jaar, gewonnen door Willem uit Amstelveen. De tweede prijs is gewonnen de Sjors. Van harte gefeliciteerd.

En natuurlijk ook nog een kleine vergadering over de onzalige plannen van de Gemeente Leeuwarden om het naaktstrand te verplaatsen naar de Dominees Put. Door de meerderheid is besloten om een alternatieve locatie bij de kinderspeelplaats niet in onze  zienswijze op de structuurvisie Groene Ster mee te nemen. We willen gewoon op ons eigen strandje blijven. Inmiddels hebben 24 personen de aangepaste structuurvisie ondertekend. De structuurvisie wordt uiterlijk 6 januari bij de gemeente ingeleverd.

Volgend jaar weer en dan niet bij de Dominees Put, maar gewoon op ons prachtige strandje!
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend