Het was zo mooi...home  Het inrichtingsplan van het strandje.
Afgelopen woensdag 24 augustus heeft de gemeente Leeuwarden het nieuwe (concept) inrichtingsplan van de Groene Ster op een extra bijeenkomst van het beheeroverleg van het Wielengebied gepresenteerd en toegelicht.

Het betreft hier voornamelijk het gebied ten westen van de kiosk. Onduidelijk is op dit moment (kan nog wel enkele jaren duren), in welke richting Aqua Zoo gaat uitbreiden; dit is dan ook buiten dit inrichtingsplan gehouden.

Wat het strandje betreft, zien de plannen er ongeveer nog zo uit, als een jaar geleden.
Vrijwel alle bebossing zal verdwijnen en het strandje komt achter een aarden wal, van ongeveer 4,0 meter hoog. De vorm van de wal is enigszins gewijzigd, en het strandje is (helaas) nog iets kleiner geworden. Aan de overzijde (zuidzijde) van het strandje zal een groot rietveld worden aangelegd.


Helaas heeft de gemeente Leeuwarden nog steeds niet de gevraagde tekening(en)verstrekt voor plaatsing op de site, dus kunnen de bezoekers nog geen goed beeld krijgen van de (bijna) definitieve inrichting van het strandje. Jammer!

Ook wordt gedacht aan een toiletvoorziening (vandalisme bestendig!) op het strandje. Dit zal helaas geen volwaardige voorziening worden, omdat volgens de gemeente een aansluiting op het riool te kostbaar is. (In een mail heb ik de gemeente Leeuwarden nogmaals gevraagd om plaatsing van een volwaardige toiletvoorziening, liefst met douche).

De werkzaamheden worden uitgevoerd in het winterseizoen en zullen twee winterperiodes in beslag nemen: (voorlopige planning)
  • Februari tot half mei 2011.
  • September / oktober 2011 tot maart 2012.
  • In de jaren daarna, zal nog voornamelijk gewerkt worden aan de rietvelden

Vermoedelijk zal worden begonnen met het zwemwatercompartiment. Zodra er meer bekend is, worden de verschillende partijen op de hoogte gesteld.

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend