home  


Naaktstrandje Groene Ster, misschien wel het leukste strandje van Nederland
Herfst breekt alle warmterecords
 


November één na warmste in ruim honderd jaar
30 november 2006 - Dat deze herfst de warmste is in zeker drie eeuwen meldde het KNMI eerder al, nu alle cijfers compleet zijn blijkt het nog extremer te zijn. De herfst heeft het record van vorig jaar ruim overtroffen en zelfs een gemiddelde temperatuur bereikt van 13,6 graden.


Normaal heeft de herfst een gemiddelde van 10,2 graden en daar zit dit najaar dus 3,4  graden boven. Het is niet eerder voorgekomen dat een seizoen zoveel afwijkt van het langjarig gemiddelde. Het  grootste verschil stond op naam van de recordzachte winter van 1990 met gemiddeld 6,0 graden tegen 3,3 graden normaal, een afwijking van 2,7 graden dus.

Verspreid over het hele seizoen sneuvelden tal van warmterecords. Vooral september en november namen er veel voor rekening. Ook de laatste decade van november was gemiddeld niet eerder zo zacht en zowel in de tweede als derde decade zijn recordwarme dagen voorgekomen. November was met gemiddeld 9,2 graden tegen 6,2 graden normaal op één na de warmste sinds tenminste 1901.
 

bron: KNMI