home  

Naaktstrandje Groene Ster
Wanneer neemt Leeuwarden
 naturisten serieus?
 

   

15-02-2011

Gemeente Leeuwarden investeert 4 miljoen in open riool.

Op 3 november heeft strandje.nl de gemeente Leeuwarden een brief geschreven met het verzoek om een toiletvoorziening op het naaktstrand te plaatsen en ook met het verzoek voor meer toezicht in de Groene Ster. Na bijna 100 dagen heeft strandje.nl eindelijk een zeer teleurstellende reactie ontvangen:

  • De gemeente Leeuwarden heeft de aanvraag voor een extra(?) toiletvoorziening op het eiland afgewezen.
  • Wat betreft het verzoek om extra toezicht zal de gemeente in goed overleg met de politie haar huidige beleid voortzetten.

Helaas heeft strandje.nl de gemeente Leeuwarden niet kunnen overtuigen van het feit dat voldoende sanitaire voorzieningen onmisbaar zijn in een modern en goed ingericht recreatiegebied. Van enige deskundigheid bij de motivering van de afwijzing in de brief is geen sprake.

Behalve dat het zwemwater vies wordt, lopen zwemmers in water met een grote concentratie aan ziekmakende bacteriën en virussen een groot risico op ziekte op. Ze hebben bijvoorbeeld maag-darmklachten, last van de luchtwegen of gehoorgangen. Ook stimuleert geloosd toiletwater de groei van algen en kan het leiden tot de 'groene soep' op het water, tot de vorming van blauwalgen en tot zwemverboden in de zomer.

Het gedoogbeleid van de gemeente Leeuwarden heeft er voor gezorgd dat de gehele Groene Ster gebruikt wordt als ontmoetingsplaats voor seksrecreanten. Op het halfjaarlijkse overleg
van exploitanten en overige belanghebbenden in het Groene Ster gebied, komt dit steeds weer aan de orde. Strandje.nl gaat er vanuit dat het college voldoende op de hoogte is gebracht.
Verder melden is zinloos bij een gemeente die
niet wil luisteren.





 

 

 
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend